Kaban Nedir Ne Zaman Giyilir?

Kabanlar insanların kış aylarında üzerlerini sıcak tutmak için giydikleri kışlık giysilerdir. Kışkaban ayları genellikle soğuk bölgelerde oldukça çetin geçmektedir. Durum böyle olunca insanlar kendilerini soğuktan koruyacak kıyafetler giymeye özen gösterirler. Kabanlar da insanların en fazla tercih ettiği soğuktan korunma yöntemlerindendir.

 

Kış ayları ülkemiz gibi orta kuşak ülkeleri ile kuzey kutbu ve güney kutbuna yakın bölgelerde soğuk geçmektedir. Ekvatorda tüm yıl aynı sıcaklıkta geçtiği için orada mevsim yoktur. Her zaman yaz mevsimi yaşanmaktadır. Bu nedenle de ekvatorda kabana ihtiyaç yoktur. O bölgedeki insanlar her zaman yazlık kıyafetler ile dolaşmaktadırlar. Fakat ülkemiz gibi orta kuşakta yer alan ülkelerde dört mevsim belirgin bir şekilde yaşanmaktadır. Bu nedenle de kış aylarında kar yağmakta ve hava sıcaklıkları tüm ülke genelinde sıfırın altına düşmektedir. Hal böyle olunca da ülkemizde kış aylarında kışlık mont ve kabanlara çok büyük bir talep yaşanmaktadır.

 

            Kaban kullanımı ülkelerin soğuk gün sayıları ile paralellik göstermektedir. Bizim ülkemizde yılda ortalama soğuk geçen gün sayısı 150 gün iken kutuplarda bu sayı 300 günün üzerine çıkmaktadır. Bu nedenle de bizim ülkemizdeki kışlık kıyafetlerin kullanımı kutuplardaki ülkelerin kışlık kıyafet kullanımlarından daha azdır. Örneğin kuzey kutbuna en yakın ülkelerden biri olan Norveç’te insanların yılın her döneminde kaban giymektedir. Bu nedenle de talep fazla olduğu için bu kışlık kabanların fiyatları o ülkelerde daha pahalıdır. Fakat ekvatora yakın yerlerde soğuk gün sayısı 50 günün altındadır bu nedenle de o ülkelerde kışlık kabanlara olan talep çok azdır.

Bundan dolayı bu kabanların fiyatları çok daha ucuzdur. Kışlık kıyafetlerin vazgeçilmezleri olan kabanlar erkek kabanları ve bayan kabanları olmak üzere ikiye ayrılır. Erkek kabanları daha kaba daha şişik bir görüntüde iken bayan kabanları daha şık görünümlerdedir. Bu erkek ve bayan kabanlarının fiyatları da her bütçeye uygundur. Bütçenize göre her türden kabanı kolaylıkla bulabilirsiniz. Kesinlikle kışlık kıyafet alırken sadece güzel görünmesine dikkat etmeyin. Kabanlarınız hem güzel görünsün hem de sizleri en şiddetli soğuklardan bile koruyabilsin.

 

One comment

  • Bu urunu siparis etmek istiyorum ama satis bolumune giris yapamiyorum ve bedenleri varmi

Bir cevap yazın