Kaban Nedir? Hangi Kaban Hangi Marka Tercih Edilmelidir?

Kaban, mont veya palto yerine giyilen bacaklara kadar uzanan üst bölge giysisidir. Kaban özellikle sonbahar aylarında yaşanan hafif soğuk ve sıcak dalgalı havalar da tercih edilir. Genellikle kalça bölgesine kadar gelmektedir fakat bazen bu uzunluk bacaklara kadar inmektedir.

https://www.modaselvim.com/kap-kaban

Kaban Hangi Aylarda Giyilir

Kaban soğuk bölgelerde tercih edilen bir giysidir. Kaban ülkemizde iç bölgeler de kış aylarının çok sert geçmesi nedeniyle daha fazla tercih edilmektedir. Akdeniz ve Ege bölgelerinde hava sıcaklıkları kışın ılık geçtiği için kaban yerine ince ceketler kullanılmaktadır. Sonbaharın ortaları ve sonlarına doğru kaban kullanımı iyice artmaktadır yani hava soğukluğu ile paralel bir şekilde kaban model ve çeşitlerinin artışı olur ve kabanlar markaların üretim odağı haline gelir. Tesettürlü kadınlar için son dönemlerde kaban modelleri iyice artmıştır. Birçok internet sitesinde artık tesettürlü kadınlar için kaban modelleri bulunmaktadır.

Kaban Markaları

Kaban modellerini günümüzde neredeyse her marka üretmektedir. Sonbahar ve kış aylarında kabanlar çok tercih edilmektedir ve markalarda üretim ve tasarımlarını kaban ve kazak gibi ürünlere yöneltmektedirler. Modaselvim hatta spor model arayanlar için ünlü markalarda kabanlar üretmektedirler.

Hangi Kaban Markasını Tercih Etmeliyim ve Kaban Modelleri Nelerdir?

Kaban markasını kişiler daha çok tarzlarına göre seçmektedirler. Kürk kaban, kışlık kaban, kaşe kaban, yün kaban gibi modeller tercih edilen modeller arasındadır. Spor model sevenler ise Nike gibi spor ürünleri satan markaları tercih etmektedirler. Spor modeller taşıması daha rahat ve gündelik modellerdir, okul ve iç için kullanıma uygundurlar. Tesettür kullanan kadınlar ise rahat klasik ve ayak bileğine kadar uzanan kaban çeşitlerini kullanmaktadırlar.

Bu modeller hem onların giyim tarzlarına hem de kültürlerine daha uygundur. Erkekler ise deri kabanları daha çok tercih etmektedirler, hem daha iri vücutları olduğu için hem de onlara sert bir görünüm kazandırdığı için. Çocuklara ise daha çok renkli kabanlar tercih edilir bu hem çocukları daha şık hem de daha şirin göstermektedir. Kız çocukları genellikle pembe ve kırmızı, erkek çocukları ise maviyi tercih etmektedirler ayrıca çocuk kabanlarında bazı çizgi dizi karakterlerinin de kahramanlarının resimleri olabilmektedir.

 

Bir cevap yazın