Kaban Nasıl Temizlenir Ve Yıkanır?

Kalçaları örten bir palto yerine de kullanılabilen, üst tarafa giyilen giysidir. Ülkelerdeki soğuk gün sayısı ile paralel çalışabilmektedir. Sizi sıcak veya şık tutmak için vücudun üst kısmına giyilen bir giysidir. Genel olarak uzun kollu, düğmeli, fermuarlı versiyonları mevcuttur. Diğer çeşitlerin özellikleri arasında yaka, omuz askısı olabilir.

Kaban Nasıl Temizlenir Ve Yıkanır?

Kış aylarının vazgeçilmez ürünlerinden olan baskılı ceketin temizliği ve bakımı çok önemlidir. Kaşe kumaşlarının bakımı diğer kumaş türlerine göre daha zor olsa da birkaç ipucu ile hızlıca temizleyebilirsiniz. İnce yapısı nedeniyle dikkatli yıkama gerektiren kaş tüylerinin nasıl temizlendiğini düşünüyorsanız tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Sık yıkanan baskılı montların ömrü kısadır. Bu nedenle sık sık elde veya çamaşır makinesinde yıkanması önerilmez. Yıkama sayısını azaltmak için uygun koşullarda muhafaza edilmesi ve tüylü bir fırça kullanılması faydalı olacaktır.

Kaban Makinede Nasıl Yıkanır?

Isıya dikkat edin. Çamaşır makinesinde pedi temizlerken su sıcaklığının çok yüksek olmaması tavsiye edilir. Yüksek sıcaklıklarda temizlenen kaşe kaplı kumaşlarda çeşitli hasarlar meydana gelebilir. Bu nedenle 30 derecede yıkama daha doğru olacaktır.

Doğru deterjanı kullanın. Sızdırmazlık kaplamasını temizlemek için hassas kumaşlar için özel olarak tasarlanmış bir temizlik maddesi (Hassas Bakım Temizleyici gibi) kullanabilir ve ürünü yumuşak kokusuyla temizleyebilirsiniz. Çamaşır makinesinin doğru ayarlarında yıkayın. Çamaşır makinesinde elde yıkama programı varsa, ürünün hassas bir programda elde yıkama ayarı altında yıkanmaması tavsiye edilir.

Çamaşır makinesinde kaban kaplamasını temizlerken, conta kaplamasını pamuklu ürünlerle temizlememeye dikkat edin. Pamuklu kumaş ile yıkanması, baskılı kumaş özelliğine sahip olması ve havları çabuk kapatması nedeniyle tavsiye edilmez.

Ayrıca sızdırmazlık kılıfını ayrı olarak da yıkayabilirsiniz. Unutulmaması gereken bir diğer önemli nokta ise şudur: Sık temizlik nedeniyle kaşe kumaşta boncuklanma gibi hasarlar meydana gelebilir. Bu aşamada conta kaplamasının kullanım ömrünü uzatmak için conta kaplamasını temizlerken ürünün yıkama talimatını dikkatlice okumanızı tavsiye edilir.

Kaban Elde Nasıl Yıkanır?

Ilık su kullanın. Kaban kaplamasını elle temizlerken sıcak su kullanılmaması tavsiye edilir. Soğuğa yakın ılık su kullanmanızı tavsiye ederiz. Ürün su ile durulamadan kurutulursa ürün ömrü açısından daha faydalı olabilir.

Silinmiş gibi yıkayın. El yıkama işlemi yapılırken ceketin mendil altında temizlenmesi için mikrofiber bez kullanılması ve diğer işlemler gerekli bakım ve hijyeni sağlamak için yeterlidir. Kumaşa zarar vermeyecek bir deterjan seçin.

Kaban Nerede Saklanmalı?

Basılı katmanın konumunu korumak, temizleme süresini korumak için önemlidir. Kaplamanın nemli, tozlu ve havasız bir ortama yerleştirilmesi tavsiye edilmez, çünkü bu kaplamanın daha hızlı kirlenmesine neden olur ve bu nedenle daha sık temizlik gerektirir. Koku ve küf gibi sorunları önlemek ve kaplamanın hızla kirlenmesini önlemek için paltoyu temiz, kuru ve havalandırılan bir yerde saklayın.

 

 

Bir cevap yazın