İş Yaşamında Ve Günlük Hayatta Tesettür Giyim

tesettür giyimTesettür giyimi tercih eden kadınlar iş yaşamında ilk olarak iş koluna ve işin konumuna uygun olarak giyinmelidirler. Bu hususta ikinci olarak dikkat edilmesi gereken nokta, erkek egemen bir ortamda çalışılıyorsa bu durumun şıklığı, kadınlığı ve tesettür giyim tarzını gölgelememesine dikkat edilmesi gerekmektedir. İş yaşamında uygun bir giyim tarzını belirlenmesi için ana etken iş kolunun geleneklerine uygun olarak elbise tercihidir. Belirlenen giyim tarzı ayrıca işe ciddiyetle yaklaşılmasına olanak sağlamalıdır. Buna bağlı olarak uyumlu, zarif, temiz ve kaliteli tesettür kıyafetleri seçilmesi çok önemlidir.

 

           Tesettür giyim tarzında iş yaşamı için pantolon takımlar, gömlekler, uzun etek, tunikle kombinlenmiş kıyafetler ve düz kesim olan uzun elbiseler ideal olarak göze çarpmaktadır. Bu bağlamda bir diğer dikkat edilmesi gereken hususlar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması adına vücuda yapışan kıyafetlerin kullanılmamalıdır.

 

 Günlük Hayatta Tesettür Giyim Nasıl Olmalıdır?

 

           Tesettür giyim tarzının günlük hayatta şık bir şekilde kullanılabilmesi için çok canlı renklere sahip olan birçok model bulunmaktadır. Geleneksel olarak tesettür giyim tarzının koyu renkler hakimiyeti altında olduğundan söz edilebilir. Ancak şık görünmek isteyen kadınlar canlı renkleri tercih ederek bu algıyı değiştirebilme imkanına sahiptir. Gri ve siyah gibi renkler her alanda çok alışılmış olunan renklerdir. Alışılmışın dışında asil ve zarif olduğu düşünülen bu renkler ile aynı etkiyi bırakacak pek çok daha farklı renk bulunmaktadır. Bu renklere bir örnek vermek gerekirse lacivert, kahverengi, bej, bordo, toprak ve yeşil gibi renkler oldukça zarif ve kullanımı kolay renklerdir.

 

Gerek iş yaşamında gerekse günlük hayatta kıyafet seçimi yapılırken her detayın dikkatlice düşünülmesi gerekmektedir. Ayakkabıların topuklu ya da topuksuz olması tesettür giyim açısından fark etmemektedir. Ancak giyilen ayakkabının temiz ve canlı renklere sahip olması oldukça dikkat edilmesi gereken bir detay olarak karşımıza çıkabilir. Bundan farklı olarak çantaların da seçilen kıyafetler ile uyumlu olması gerekmektedir. Ayakkabı ve çanta tercihlerinde kıyafetleri ile uyumlu şekilde yapan kadınların son olarak abartısız ve zarif takıları kullanmaları şıklık adına oldukça önemli detaylardan bir diğeridir.

 

Bir cevap yazın