İş Hayatı İçin Tesettür Giyim Önerileri

 

  Yaz aylarının gelmesi kıyafet seçiminde değişikliğe gidilmesine neden olmuştur. Bu tarz sıcak aylarda iş hayatı çok daha zorlayıcı geçmektedir. Bu sebeple tesettür giyimde bazı değişiklikler yapılması gerekmektedir. Bu değişiklikler giyilen kıyafetlerin kumaşı ile ilgili olmalıdır. Kış aylarında giyilen kalın ve koyu renk iş kıyafetleri kaldırılmalı ve iş süresince rahat edilmesini sağlayacak yeni kıyafetler satın alınmalıdır.

 

İş hayatı normal zamanlarda giyilen kıyafetlerden daha kurumsal modellere geçilmesini gerektirmektedir. İş yerinin gerektirdiği kurallara uygun ve aynı zamanda kişiyi bunaltmayacak çalışmaya uygun kıyafet seçimleri yapılmalıdır. İş yeri için yapılacak olan tesettür giyim kombinlerinin hafta öncesi yapılması her gün ne giyeceğim sıkıntısının yaşanmasına engel olacaktır. Bu sebeple giyilecek olan kıyafetler her gün için ayrı ayrı hazırlanmalı ve takım halinde dolaba konmalıdır. Kombinlerde kullanılacak eşarplar ve şallarda ihmal edilememeli ve o gün giyilecek olan tesettür kıyafetlere en uygun olacak tercihler yapılmalıdır.

 

Takım elbiseler

 

Etek ve ceket kombininden oluşan kombinler iş hayatının vazgeçilmezlerindendir. Tesettür giyim sektörü içerisinde birçok seçeneğin kolaylıkla bulunabildiği takım elbiseler, hem şık hem de rahat bir giyim ürünü olmaktadır. Kış aylarında giyilen takım elbiselerde yünlü, yaz aylarında giyilecek takım elbiselerde ise pamuklu ürünler tercih edilmelidir. İş hayatında giyilen takımlarda işlemeli ve abartılı modellerden uzak durulmalı ve düz renklere yönelinmelidir.

 

Floral desenli elbise modelleri

 

İş hayatında takım giyme zorunluluğu bulunmayan kadınların ilk tercih çiçekli floral desenli elbiseler olmaktadır. Yaz ayları için ideal olan bu tarz elbiseler iş hayatın şık ve rahat olunmasına yardımcı olacaktır. Bu tarz tesettür elbiseler ile kombinlenecek eşarplarda aynı oranda rahat ve pamuklu bir kumaşa sahip olmalıdır. Bu sayede çalışma için ideal bir kombin yapılmış olacaktır.

 

Tunik pantolon kombinleri

 

Tunik ve pantolon kombinleri, kurumsal iş yerleri için ideal olan seçimlerdendir. Topuklu ayakkabılar ile oldukça şık olan bu kombinler rahatsızlık yaratmayacak ve çalışma ortamı için son derece uygun olan kombinlerden biridir. Tunik ve pantolon kombilerinde çok abartıya kaçılmaması ve düz modellere yönelinmesi çok daha doğru bir tercih olacaktır.

 

Bir cevap yazın