İş Görüşmesinde Güzel Bir Görünüm Elde Etmenin 5 Kuralı

Günümüzde tesettür giyim bayanların en kararsız kaldığı konulardan biri de ‘iş görüşmesinde ne giyeceğim’ konusudur. Çünkü iş görüşmesi için bilgi ve yetenekleriniz kadar karşınızdaki kişi için dış görünüşünüzde o iş için uygun bir aday olup olmadığınızın bir kanıtı olacaktır. İş görüşmesinde karşınızdaki kişi için doğru bir izlenim yaratmanız için düzgün bir imaja sahip olmanız oldukça önemli. Peki hem ciddi, hem rahat ve şık hem de “bu işe uygunsun” izlenimini verecek kombinleri nasıl oluşturabiliriz. İşte tam da bu konu için size 5 farklı öneri.

 

1.Gideceğiniz Yer Hakkında Önceden Bilgi Edinin

 

Öncelikle her firmanın kendine özgü bir kimliği ve tarzı vardır. Buna bağlı olarak firmadaki kıyafet seçimlerinizde değişiklik olabilir. Mesela gideceğiniz yer küçük ve ofis tarzında ise ciddi kıyafetlerden daha çok günlük ve rahat olabileceğiniz kıyafetler tercih etmeli, eğer büyük ve üst düzey bir firma ise çok daha şık bir görünüm tercih edebilirsiniz.

 

2.Renk Karmaşasından Uzak Durun

 

İş görüşmesine giderken rengarenk giyinip göz yormak yerine, ten renginize yakışan ve sizi rahat ettiren renkleri tercih etmenizde büyük fayda var. Karşınızdaki kişinin dikkatini dağıtacak canlı parçalar yerine daha zarif ve pastel tonlar gibi dikkat dağıtmayacak renkleri kullanabilirsiniz.

 

3.Yüksek Topuklulardan Kaçının

 

İş görüşmesi tarzı için dikkat edilecek diğer hususlardan biri ise yapacağınız ayakkabı tercihinizdir. Buna benzer görüşmelerde mutlaka kapalı bir ayakkabı tercih etmeli ve topu boyuna dikkat etmelisiniz. En fazla 5-6 cm topuk boyu iş görüşmeleri için ideal olacaktır. Renk tercihinde ise canlı ve parlak olmayan renkleri tercih edebilirsiniz.

 

4.Tesettürlü Bayanların Kurtarıcı Parçaları

 

İş görüşmesine giderken tesettür giyim için kombin ayarlamakta zorlanıyorsanız, her zaman kurtarıcı konumda olan takımları değerlendirebilirsiniz. Pantolon ceket, etek ceket veya elbise ceket kombinleri iş görüşmesine giderken ideal bir seçim olacaktır. Mesela tek parça bir elbiseyi şık bir ceket ile birleştirerek sade ve iş görüşmesi için ideal bir kombin yaratabilirsiniz.

 

5.Büyük ve Dikkat Çeken Aksesuarları Tercih Etmeyin

 

Aksesuar seçimlerinizde de dikkat çeken parçalardan uzak durmanız gerekiyor. Karşınızdaki konuşmacının dikkatini dağıtacak büyük ve taşlı parçalardan ziyade daha küçük ve sade takılar kullanmalısınız.

 

Bir cevap yazın