Hangi Tunikler Daha Fazla Tercih Ediliyor?

 

İşte herkesin beklediği yaz mevsimi yaklaşıyor. Yani kıyafetlerin değişme zamanı geldi demek oluyor. Bu yüzden kadınlar yavaş yavaş gardolaptaki giysilerin yerini değiştirmeye başladı. Elbette havalar ısınmaya başladığında daha çok rahat, bol ve birazda çok yönlü kullanılabilen kıyafetler tercih ediliyor. Bunlardan bir tanesi de tunik olan kıyafetlerdir. Çünkü hemen hemen her giysiyle kombin yapılabilen, iş ve sosyal hayatta rahatlıkla kullanılabilen bir giysidir tunik. Yani kadınların işini oldukça kolaylaştırıyor yaz aylarında. Bu sebeple oldukça sık tercih edilmesine şaşırmamak gerekli. Ancak tunik modelleri için de farklı farklı seçenekler söz konusu olabiliyor. Aynı zamanda her sezon değişik yeni modellerde üretilebiliyor ve kadınlar tarafından değişiklik her zaman aranan bir faktördür. Yazının devamında da bu sezonda hangi tunik modelleri daha çok göze çarpacak onları paylaşmak herkes için bir fikir edinilmesini sağlayacak.

 

Asimetrik kesim tunik modelleri

 

Hem tesettürlü hem de açık olan kadınların en fazla kullandığı tunik modelleri arasında olacak gibi gözüküyor. Çünkü bu modeller hem farklı bir estetiğe sahip hem de kadınların fiziksel olarak hoşlarına gitmeyen bölgeleri saklayabilmeleri için ideal bir model. Mağaza vitrinlerinde yerini alan bu tunik modellerinde çeşit çeşit renklere yer verilmiş. Yaz mevsiminin canlılığı anlaşılacağı gibi kıyafetlerin renklerine de yansımış durumda. Turuncu, sarı ve yeşilin tonları en fazla karşılaşılacak renklerden. Aynı zamanda çiçek motifleri ayrı bir hava katıyor tunik modellerine. Bu tunik modellerinin bir diğer avantajı ise kadınların kimi zaman zorluğunu yaşadığı boy ölçüsü konusunda da olumlu bir katkısı olması. Çünkü asimetrik kesime sahip olmasından dolayı kısa ya da uzun boy fark etmeksizin kolaylıkla giyilebilir. Hatta boy farkını aza indirgeyerek kamufle ettiği bile söylenebilir. Bu durum bir adım daha öne geçirmeye yetebilir asimetrik kesimli tunik modellerini.

 

Abiye tunik modelleri

 

Abiye tunik modellerinde ise günlük modellere nazaran daha ince kumaşlar kullanılıyor. Sade bir stile sahip olmaları ise yine çok yönlü kullanım avantajını ortaya koyuyor. Sade modeller özel gün ve gecelerde kullanılabildiği gibi akraba ziyaretleri, arkadaş buluşmaları gibi buluşmalarda rahatlıkla giyilen şık bir seçim oluyor. Renklerde ise günlük tunik modellerinde olduğu gibi açık renkler kullanışmış olsa da ekstra bordo, gece mavisi ve siyah olarak ta tunikler hazırlanmış. Bu da asilliğin simgesi renklerin vazgeçilmezliğini gösteriyor. Bununla birlikte kendiliğinden kumaşına dikilmiş olan aksesuarlarıyla hareketlendirilen abiye tunik modelleri hemen her yaştan kişiye de hitap ederek yapılacak alışverişleri kolaylaştırıyor.

 

Bir cevap yazın