Hangi Özel Gün İçin Hangi Abiye Seçilmeli 

Kadınların özel günlerinde, evlilik, nişan, kına gibi özel davetlerde daha özenli elbiselere ihtiyaç vardır. En sevdiğiniz gece elbiseleri, kına gecesi gibi törenlerde giyilmek için üretilip tasarlanıyor. Çünkü tesettür abiye elbiseler daha çok o özel gecelerde tercih ediliyor. Bu tasarımların yanı sıra krep veya şifon benzeri kumaşlardan üretilen tesettür abiye modelleri de tasarlanıyor. Fakat kullanımları çok yaygın değildir.

Gece Elbisesi Hangi Noktalara Dikkat Edilerek Seçilir?

Öncelikle tesettür abiye seçimi yapılırken kullanım yeri ve zamanının belirlenmesi tavsiye edilir. Yani gece mi gündüz mü kına ile mi yoksa özel davetle mi giyileceğini belirlemek gerekir. Örneğin tesettür abiye düğün gibi sade bir tören için giyiliyorsa sade bir model seçmelisiniz. Aynı şekilde düz renkler de tercih edilebilir.

Örneğin bej ile siyahı kombinleyebilir ya da lacivert ve füme renkleri kombinleyebilirsiniz. Düğün, kına, özel kutlamalar ve daha fazlası için tesettür abiye ihtiyacınız olacaktır. Buna karşılık daha sade tesettür abiye elbiseler tercih edilebilir. Renk olarak çok koyu olanlar tercih edilebilir.

 Tesettür abiye elbise kombin oluştururken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Ayakkabı çantası seçimi ve takı aksesuarı seçimi, giyeceğiniz tesettür abiye elbisesi tarzına uygun olmalıdır. Aksi takdirde, tesettür elbisesi korkunç görünebilir.

Tesettürlü Hanımların İlk Dikkat Etmesi Gereken Nokta

Tesettür abiyede dikkat edilmesi gereken ilk şey gece elbisesinin kumaşıdır. Yani sadece kumaşın rengi değil kumaşın cinsi de önemlidir. Ayakkabı ve çantalar tesettür abiye modeli ile uyumlu olmalıdır. Örneğin, abiye elbisenize benzer renkte ayakkabı ve çantalar seçebilirsiniz. Moda uzmanlarına göre tesettür abiye ile en uyumlu topuklu ayakkabılar, burnu kapalı ayakkabılar. Ayrıca aksesuar ve takı seçiminde aşırıya kaçmamak gerekir.

Aşırı takılar bir tesettür abiye elbisenin şıklığını ve kalitesini gölgeleyebilir. Bu konuda abiye giyime uygun takılar, aksesuarlar, ayakkabılar ve eşarplar her şeyin önüne geçecektir. Tesettür abiyelerdeki ince ayrıntılar, zariflik destekleyen unsurlardır. Minik ışıltıları, minik takılar, minik bronşlar ve çok kabarık olmayan elbiseler bu tarzı destekleyen ayrıntılardır. Elbette ki herkes aynı tarzda giyinmek zorunda değil. 

Bir cevap yazın