Günümüzün Modası Tesettür

 

G.M.Z. Tesettür - Önü İnci Baskılı Düğmeli Elbise ECH7083 Bebe Mavi (1)     Ülkemizin yüzde altmışa yakın kadını tesettürde olmasına rağmen tesettür tekstili son bir kaç yıldır gelişme göstermiştir. Eskiden tesettür abiye bulmak bir kenara modern tesettür giyim mağazası bulmak bile zordu. Ancak günümüzde hemen her marka tesettürlü bayanlara yönelik gömlekler, tunikler, elbiseler, abiyeler üretmektedir.

 

Modern çağa ayak uyduran tesettür mağazaları gün geçtikçe artmaktadır. Köyden kente binlerce hatta milyonlarca bayan tesettür giyim mağazalarından alışveriş yapar. Tesettür giyimin bir diğer zorluğu ise pahalı olmasıdır normal giyimin aksine daha nadir bulunan elbiseler olduğundan normal giysilerden pahalıdır. Ancak farklı seçeneklerin doğması tekstil sektörünün gelişme göstermesi fiyatların da iyileşmesini sağlamıştır.

 

Tesettür giyim hiç de yadsınmayacak bir gelişme göstermiş, tesettürlü bayanların abiye modelleri de normal abiye modellerini aratmamaya başlamıştır. Tesettür abiye deyince aklımıza eskiden özel dikim veya özel tasarım gelirdi. Ancak artık hazır giyimde de rahatça tesettür abiye modellerine rastlamamız mümkündür. Peki, tesettürlü bayanlar nasıl bir abiye tercih eder? Boyun kısmı başörtüsüyle birleşmeli kol ve ayak bileklerine kadar kapalı olmalıdır. Tesettürlü abiyelerin kol ve etek kısmı ile boyun kısmı daha çok dantel tercih edilir. Bazen bunlar boncuk ve taşlarla süslenir.

 

Abiyede en çokta abiyeyle ayni renk ve aynı kumaştan yapılan başörtüsü dikkat çeker.Bunun içinde özel tesettür kuaförleri tercih edilir başörtüsü özel olarak şekil verdirilir. Bazı modellerde başörtüsü yerine dantel pelerin kullanılır. Kimi bayanlar kabarık kimi bayanlar düz şifon tercih eder ama genellikle tesettürlü abiyelerde balık model tercih edilmez. Tesettürlü abiye modelleri genellikle sadece bu alanda hizmet veren tesettür giyim mağazaları ve modaevlerinde üretilmektedir.

 

Tesettür elbise alırken neye dikkat etmek gerekir dersek birincisi vücut hatlarını ortaya çıkarmamalı ikincisi rahat, kullanışlı, şık olmalıdır. Tesettürlü bayanlar günümüzde giyim trendlerini takip ediyor caddelerde sokaklarda oldukça şık tesettürlü bayanlar görüyoruz. Hatta ülkemizde tesettür giyimin moda olduğunu söylersek de pek yanılmış sayılmayız. Şal modellerinden eşarp modellerine kadar tesettür tunikler gömlekler elbiseler abiyeler açık bayanların bile gözüne hitap etmektedir. Artık açık bayanların da ayak bileklerine kadar elbiseler uzun gömlekler tercih ettiğini görüyoruz.

 

Bir cevap yazın