Günümüzde Başörtüsü Kullanımı

basortusuKapalı bayanların en çok ilgi odakları arasında olan başörtüsü konusu oldukça geniş bir alanı kapsar. Her yaş grubuna göre modellerde ve desenlerde bulunan başörtüleri her türlü zevke hitap eden renk ve kesimlerde bulunur. Kare eşarp şal şeklinde ince uzun olan eşarplar istenilen zevke göre çeşitlilik göstermektedir. Ayrıca ipek eşarplar yerli eşarplar kaygan olan olmayan vs. birçok çeşit eşarp bulunmaktadır.

Son zamanlarda başörtüsü konusundaki çeşitlilik kıyafeti bide geride bırakmaktadır çeşitli şehirlerin tarihi eserlerin harflerin kare üçgen kalp dikdörtgen yan çizgi düz çizgi gibi çeşitli motiflerin baskılı olarak üretilmekte ve alıcılarının ilgisi çekilmektedir. İsteyen bayanların düz ve tek renkte isteyen bayanların ise karışık veya daha sade desenlerle oluşturulan modelleri seçmeleri tamamen zevklerine bırakılmıştır.

Kapalı bayanlara günümüzde her alanda olduğu kadar başörtüsü konusunda da çeşitli kolaylıklar tanınmaktadır. Eşarp ve şalların altına takılan bonelerin renkli ve kullanışlı olması ayrıca artık süngerli özellikleri ile eşarpların daha düzgün ve hoş bir görüntü kazanmasını sağlarlar. Ayrıca çeşitli iğne modelleri ve eşarp aksesuarları ile artık kapalılar açıklardan bile daha şık ve güzel giyinebilmekte ve istedikleri tarz ürüne rahatça kavuşabilmektedirler.

Kendilerini rahat hissettirecek kumaşlardan eşarp seçimi yapan bayanlar yaz aylarında daha renkli seçimlere başvururken kış aylarında daha kapalı renkleri seçmektedirler. Kapalı giyimi son yıllarda gidecek artarak hızlı bir çoğalma göstererek kapalı bayanlara özgü oluşturulan giysiler açık giyimini bile geride bırakacak seviyeye gelmiştir.

Kapalı bayanların huzurla ve rahatlıkla seçim yapmaları sağlanarak oluşturdukları kombinelerine bir de başörtüsü eklenince tam bir zarif ve şık görüntü elde edilmiş olur. Her tür giyime göre çeşitli motif baskılarıyla oluşturulan şal ve eşarplar kapalı bayanlarda tam şık takım ve giyimlere ulaşmalarını sağlamaktadır.

Böylece başörtüsü bayanların daha çok yöneldikleri ve kullandıkları bir hal almış ve dinin yerine getirdiği bir sünneti yapmanın da gururunu bayanların taşımasını sağlamaktadır. Başörtüsü konusu dinen cazip olan ve herkesin yöneldiği ve özendiği bir hale gelmiştir bunda tabi ki giyimde sağlanan kolaylık ve cazip alan sayesinde olmuştur.

Bir cevap yazın