Günlük Ferace Şıklığı

Ferace; tesettür giyimde sık tercih edilen modellerdir. Bayanlara günün modasına göre renk ve modellerde seçenekler sunan feraceler hem yazlık hem kışlık olarak üretilmektedir. Günlük hayatın rahatlığına da, şık bir günün parıltısına da eşlik eden feraceler, her kombinde kendine yer bulabilmektedir.  Şık abiye feracelerin yanı sıra daha günlük ve spor tarzında feraceler de bayanların gözde giyimlerinden olmaktadır. Günlük hayatın şıklığına ve konforuna günlük feracelerle ulaşılabilmektedir.

Ferace Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her kıyafet gibi ferace modellerinde de dikkat edilecek bazı ayrıntılar gizlidir. Bayanlara sunulabilecek birkaç öneri ise şöyle;

  • Ferace modelinin kumaş kalitesi
  • Feracenin rengi
  • Feracenin kesimi ve modeli
  • Ferace kumaşının mevsime ayak uydurabilmesi

Kıyafetin kalitesini gösteren başlıca unsur kumaşıdır. Bir kıyafet ne kadar güzel ve şık olursa olsun, kumaşı kaliteli değilse basit duracak ve güzelliği gölgelenecektir. Ferace seçiminde kaliteli kumaştan üretilmiş olup olmadığına bakılmalıdır. Feracenin rengi de diğer kombinlenecek parçalarla uyumlu olacak şekilde seçilmelidir. Giysi dolabındaki kıyafetler koyu renk ağırlıktaysa, beyaz ve açık tonlarda ferace almak bir işe yaramayacaktır. Tercih edilecek ferace modelinin diğer kıyafet ve parçalarla uyum sağlaması, iyi bir kombini yakalamanın da sırrıdır. Feracenin dar kesim modelleri de mevcuttur. Yalnız, dar kesim feraceler her bedene yakışmayabilir. Kilosu fazla olan bayanlar dar kesim feraceler yerine daha bol kesim ve modeldeki feraceleri tercih etmeli. Feraceler mevsimlerin sunduğu şartlara göre üretilir. Yaz mevsiminde şile bezi, saten gibi daha serin tutacak kumaşlar seçilir. Kış mevsiminde ise kadife gibi sıcak tutacak ve nefes alan özel kumaşlar tercih edilmelidir. Böylece tesettürlü bayanlar daha rahat ve konforlu bir giyim stili sahibi olabilir.

 Şık Ferace Kombineleri

Birçok ferace modeli,  bu modeller üzerinde yapılan birkaç dokunuşla şıklık kazanılabilir. Feracelere işlenen danteller, boncuk detayları, simler, güpürler, renkli şeritler, pullar, tüller, vatkalar ve nakışlar ile şık bir abiye ferace modeli yaratılabilmektedir. Feracelerin üzerine istenen işlemeler sonradan da ekletilerek, şık bir takımın parçası kolaylıkla yapılabilir.

 

 

Bir cevap yazın