GİYİNMEK GÜZELDİR

 

C.M.N - Hakim Yaka Fermuarlı Ferace AYS2114 Siyah (1)           İnsanoğlu, yaratıldığı günden bu güne kadar, sürekli olarak giyinme ihtiyacı hissetmiştir. Yapraklar, hayvan derileri, ilk giyecek türleridir. Çinlilerin ipeği bulması ile birlikte, dokuma sanayisi, giyim sektörüne girmiştir. Günümüze kadar insanlar, inançları çerçevesinde, giyim tarzları oluşturmuştur.

 

BİZİM GİYİM TARZIMIZ TESETTÜRDÜR

 

Öz kültürümüz olan tesettür giyim, Anadolu insanının giyim tarzıdır. Etkili ve hızlı bir şekilde üretilen tesettür modası, renk ve model bakımından son derece çeşitli üretilmektedir. Etek, ferace, pardesü, kap, kaban ve daha birçok tesettür giyim çeşitleri, hızlı ve etkili bir şekilde üretilmektedir.

 

Anadolu kadınlarının ve erkeklerinin geleneksel giyim tarzının temelini oluşturan tesettür, Avrupa giyim kültürü ile çatışmıştır. Avrupa giyim kültürü, çağdaşlık ve modernlik diyerek, çıplaklık, seksilik ve çekicilik gibi konuları işlemiştir. Tesettür giyim ise, utanma, edep, haya, namus ve inanç gibi terimleri işlemiştir.

 

GÜNÜMÜZDE BİNLERCE MODEL, KISA ZAMANDA PİYASAYA SÜRÜLÜYOR

 

Üretici firma, modelleri çizmeye başladıktan sonra, hemen internetten satmaya başlamaktadır. Bu nedenle, hızlı ve etkili satış gerçekleşmektedir. Başörtüsü ile ferace takım oluşturmaktadır. Bu iki model özel renk ve desenlerle üretilmektedir. Kışlık ve yazlık ürünler, mevsime göre kumaşlarla üretilmektedir. Pardesü, kap, kaban ve diğer tesettür giyim tarzları da bir takım oluşturmaktadır. Bu denli, beraber giyilmelidir. Yani, başörtüsü ile mini etek takım olmaz. Yırtık kot takım olmaz. Etekler tesettürlü, pantolonlar tesettürlü olmalıdır. Tunik ve pantolon beraber tesettürü oluşturur. Taytın tek başına örtünmeden giyilmesi, tesettüre uymamaktadır.

 

TESETTÜR NEDİR?

 

Tesettür, ‘örtünme’ anlamına gelir. Eller, yüz ve ayaklar hariç, bütün bedenin kapanması ile tesettür oluşur. Bu kapanmada, vücut belli olmamalı ve vücudun herhangi bir yeri yırtmaçlarla açılmamalıdır. Başörtüsü olmadan tesettür gerçekleşmez. Muhafazakâr giyim, tesettür giyimden tamamen farklıdır. Tesettür giyimde, başörtüsü şarttır.

 

HUZUR İÇİNDE GİYEBİLECEĞİNİZ MODELLER VAR

 

İnancımıza uyan modellerle piyasaya çıkan tesettür giyim modelleri, renk ve tasarım bakımından son derece geniş bir yelpazede üretilmektedir. Eskilerin fistanı olan ferace giyim çeşidi, hac ve umrede en çok tercih edilen giyim ürünlerindendir. Günlük giyilen ferace ürünü, başörtüsü ile tesettürü oluşturur. Aradığınız renk ve modelleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın