Giyimde Tesettür Şıklığı

tesettur  Tesettür giyim her geçen gün sektörde büyüyor. Bu da bizlere bol çeşit ve renk olarak yansıyor. Tesettür giyim artık şıklığında adresi noktasına geldi. Tesettür kıyafeti kullanırken bazı noktaları es geçmemek gerekiyor.

 

Şık giyinmenin olmazsa olmazlarından bir tanesi abartıdan ve kalabalık görüntüden uzak durmaktır. Tesettürün ana konusunu da bu oluşturmakta. Tesettür giyimde birçok alternatifiniz var. Feraceler, tunikler, manto ve ya kap vb. Hangisini tercih ederseniz edin iyi bir kombin ve sadelik sizi diğerlerinin arasından şıklığınızla ve elit görüntünüz ile ayıracaktır.

 

Tesettür Kombininde Vazgeçilmezler

 

Kombininizi kendi giyim zevkinize göre belirlerken muhakkak vücut tipinizi esas almalısınız. Fazla kilolarınız varsa ferace giymek istiyorsanız tam yarasa koldan ve düşük koldan uzak durmalısınız. Sizi olduğunuzdan daha fazla iri gösterecektir. Feracelerde daha aşağı süzülen ve daha sade renkleri tercih etmeli ve uyumlu bir şal ya da başörtüsü tercih etmelisiniz. Feraceniz uzun ve düz renk ise içinde desen olan bir eşarp kullanabilirsiniz. Soft renklerde ki bir feraceyi canlı renklere sahip bir başörtüsü veya şal ile patlatabilirsiniz. Feracenizde ufakta olsa bir desen varsa muhakkak düz renkte bir eşarp ya da şal kullanmalısınız. Daha zayıf bayanlar ferace kullanırken içinde desen olanları tercih etmeliler.

 

Kap ve Tunikte Tesettür Modası

 

Bu yıl kap modellerinde tek düğmeli uzun ceketler trend olmayı sürdürüyor. Modelli bir kap yerine sade ve tek düğmeli olanı tercih edin. Tek düğmeli, düğmesi önü açık ve spor modeller güncelliğini koruyor. Gömlek tunikler oldukça moda. Kâp kullanıyorsanız viskon kumaştan, tek düğme veya önü açık spor modelleri tercih etmelisiniz. Hem sizi şık gösterdiği gibi hem de daha güncel görünmenizi sağlayacaktır. Aşırı modelli kaplar sizi olduğunuzdan hem yaşlı gösterecek hem de modanın gerisinde bir görüntüye neden olacaktır. Tuniklerde ise çeşit ve model çok fazla. Abartıdan ve fazla uyumlu görüntüden kaçının. Sizi demode gösterecektir.

 

Tesettür Kombininde Vazgeçilmezler

 

Fazla uyum demode oldu. Yani tuniğinizin altına giydiğiniz pantolonla başörtünüz aynı renkte olmamalı. Ya birbirinin devamı olan rengi kullanmalı ya da zıt bir renk ile farklılık yaratmalısınız. Çanta ve ayakkabınızın uyumlu olma fikrinden de vazgeçmelisiniz. Tesettür giyimde kısa bir ceketle taytı kombinlerseniz komik bir görüntü ortaya çıkabilir. Farklı görünmek adına komik duruma düşmekten uzak durun.

 

Bir cevap yazın