Giyimde Muhafazakar Yaklaşım 

Giyim konu olunca özellikle kadınlar açısından akan sular durur. Gerek günlük hayatlarında gerek özel günlerde giyim seçenekleri farklı farklı olup bir çeşitlilik içinde olmak istenir. Giyim kuşkusuz kişiyi farklı, güzel ve çekici gösterir. Aynı durum kapalı hanımlar için de geçerli olup tesettür giyim kavramı artık giyim piyasasında sıkça telaffuz edilir haldedir. Tesettür giyim söz konusu ise giyim çeşitlerinde beraberinde farklılıklar getirir. Bu tarz giyimde ana gerekçe kapanmak olduğundan saçların kapatılması için şal ve eşarplar, vücut hatlarını kapatmak için de uzun elbiseler tercih edilir.

Tesettür Giyim Seçenekleri Nelerdir?

Giyim seçenekleri söz konusu olduğunda önemli olan noktalar kişinin kişiliğini yansıtacak renk seçimi, modaya uygunluk payı, modern tarzı en iyi şekilde taşıma potansiyelidir. Kıyafeti tamamlamak için de kullanılan aksesuarlar olmazda olmazdır. Tesettür giyimde aksesuarlar kafasındaki eşarptan başlar, şal, çanta, ayakkabı şeklinde devam eder. Giyim seçenekleri de oldukça fazladır; bluz gömlek kombini, ceket, elbise, etek, pantolon etek, tunik en çok kullanılan parçalardır.

Tesettür Giyim de Trend Ve Moda

 

Tesettür giyimde de dönemin ya da mevsimin modası takip edilir. Tesettür modasının ciddi bir piyasa akımı haline gelmesi ile birlikte modacıların trend parçalar çizmesi durumunu doğurmuştur. Böylelikle de muhafazakar kadınlarda da moda yaklaşımından uzak kalmama yaşanmaktadır. Moda olan parça bir etek ya da bluz üzerinde yoğunlaşırsa aynı yoğunluk tesettür giyimde de yaşanır ve tercihler bu yöne doğru kayar.

Tesettür giyim modası günlük kıyafetlerin yanı sıra özel günler için de tüm çeşitliliğiyle kadınların rahatlatıcı noktasıdır. Abiye çeşitleri olarak da kadınların etek, manto, panço gibi tercihleri ile kapatmak amaçlı seçenekler mevcuttur. Muhafazakar giyimi tercih eden kadınlar açısından gerek renk gerek model açısından sunulan tesettür parçaları şık, estetik ve bir o kadar da rahat olmalarını sağlar. Kuşkusuz giyim bir insanın sosyal hayatındaki yerinde büyük önem taşır. Bu önemlilik açısından da gerek ölçüleri olsun, gerek yakışan renk olsun, gerekse vücut tipine uygun model olsun en hassas konulardandır. İşte tesettür giyim söz konusu olduğunda da bu kombinasyon durumunu yakalayabilmek zor olduğu kadar bilinçli olunduğunda keyiflidir.

 

Bir cevap yazın