Genel Hatlarıyla Tesettür Kap Modelleri

 

Tesettür kap modellerinde dizin alt kısmı ile ayak bileğinin tam orta kısmına kadar uzanan mont ya da kabanı andıran kıyafetler tasarlanmaktadır. Kış ve yaz aylarında kullanım alanı oldukça geniş olan tesettür kap modelleri zengin bir içeriğe sahiptir. Moda Selvim ürünleri tesettür giyime büyük katkı sağlayan ürünler olup oldukça orijinal parçaları bünyesinde bulundurup müşterilerine daha kaliteli hizmet sunmayı amaçlamaktadır. Ürünler arasında küçük ayrıntılar büyük yer kaplar sade modellerde gizlenen detaylar şık olurken sade de olunabileceğini kanıtlar tarzda bir duruş sergilemektedir. Kap tercihinde Kapşonlu olarak üretilen modellerde genellikle kürk detayı kullanılmaktadır. Kapüşonsuz kap modellerinde ise hakim yaka olarak bilinen düşük yaka fazlaca kullanılan bir ürün çeşididir.

 

Kemer ve Düğmeli Modeller

 

Boydan boya kapanan modellerin yanı sıra bir düğme aralığı kadar altta açık bırakılan kaplarda bulunmaktadır. Kap modellerinde fermuar kullanılabilir. Hem fermuar kullanılıp kamuflaj kısmına düğme ayrıntıları da kullanılabilir. Kemerler oldukça orijinal olup kimi zaman bir ip kemer kullanılırken kimi zaman kumaş aralarına bir kısmı gizlenip bir kısmı açıkta kalan kemerler de oldukça dikkat çeken bir yapıda tasarlanmaktadır. Genellikle tesettür kap modellerinde bu ayrıntılar kullanılır ürünlerin dikim ya da kesimlerinde büyük farklılıklar bulunmaz. Ek deri parçaları kullanılarak manşet ya da etek ucu dantelli kap modelleri bu gruba örnek olarak kullanılmaktadır.

 

 Baskılar, Desenler…

 

Baskılı tesettür kap modelleri elbise ya da abiyeyi andıran bir şıklığa sahiptir. Alt kısım oldukça açılan bir ya da olup hem bel kısmında hem de boyun kısmında altın renkli desenler bulunur. Klasik bir tarzı bulunan bu kap modelinde cep detayı da bulunur ve minik etek pileleri eteğe eşlik eder. Desenler kaplarda ağırlıklı olarak yer alırken desenlerin şekilleri değişkenlik göstermektedir. Kareli kap modellerinde de desenler yer alırken renkli bir hava katmaktadır. Seyyar peluş yakalı modellerde istendiğinde yaka kısmında bulunan detaylar çıkarılır ya da takılabilir. Aynı peluş detay manşet kısmında da yer alır. Tesettür kap renkleri değişirken peluş rengi siyah ve kahverengi karışımı olup sabit renkte yer alır. Boydan boya yer alan fermuar gizli olmayıp rahatsız edici bir görüntü vermediği gibi şık bir ayrıntı olarak görünmektedir.

 

Bir cevap yazın