Genç Kızların Tercihi Ferace

feraceTesettür modası son birkaç yıldır ilgi görmeye başladı. Bu yönde talepler arttıkça çok fazla model ve renkte tesettür kıyafetleri alıcılarına sunulmaya başlandı. Hâlbuki beş yıl öncesine kadar giyim kapalı kadınlar için sıkıntılı bir konuydu. Çünkü piyasada olan kıyafetler ne yaşlarına ne de zevklerine hitap etmiyordu. Sırf kapalı olduğu için hiçbir genç kız annesi ya da anneannesi gibi giyinmek haliyle istemez.

 

Günümüzde dış giysisi için pardösü, ferace ya da kap tercihleri bulunurken, daha önceleri sadece tek tip üretilen pardösüler vardı. Ferace tasarımı bu yönde özellikle genç kızların kurtarıcısı oldu. Pardösülerde de artık birçok model mevcut ama hala daha çok orta yaşlıların tercih ettiği bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik pardösü giyenlere toplumun yüklediği sorumluluklar feracede biraz daha azalıyor.

 

Ferace aslında yeni bir tasarım değil. Osmanlı zamanında hanımlar ferace giyiyorlarmış. Ancak günümüzde yeniden ortaya çıkması Arap Yarımadasına dayanıyor. Arabistan’da hava koşulları göz önüne alındığında bunaltıcı sıcaklarda feraceler kadınların vazgeçilmezi halini almıştır. Ülkemizde de özellikle yaz aylarında incecik kumaşıyla kapalı bayanların tercihi oluyor.

 

Feracenin uzun olması, kapları kısa olduğu için giymek istemeyen bayanlara güzel bir alternatif sunuyor. Kumaşı ince olduğu için de pardösüye göre daha rahat bir kullanım sunuyor. Üstelik feracelerde de birçok model seçeneğiniz bulunmakta. Göğüs üstünden bollaşmaya başlayan robalı modelleri ya da bele oturup daha sonra bollaşan modeller, yanında düz kesim gibi klasik veya yarasa modeli gibi modern kesim bir ferace tercih edebilirsiniz.

 

Feracelerde kumaş çok önemlidir. Daha çok kullanılan Medine ipeği, hava alan bir kumaş olduğu için sizi terletmez ve yaz aylarında rahat bir kullanım sağlar. Üstelik özellikle fermuarlı modellerde görülen potluk bu kumaşta görülmez. Feracelerde fermuarlı, düğmeli ya da kruvaze bağlama şekilli modeller mevcut.

 

Ferace sadece günlük kullanım için değildir. Çeşitli taş ve payetlerle üslenen feraceleri düğün gibi şık olmanız geren organizasyonlarda da rahat rahat kullanabilirsiniz. Feraceler daha önceleri sadece siyahken artık krem, pudra, lacivert, bordo ve asker yeşili gibi birçok renk seçeneklerinde üretiliyor. Şık olmayı hedefleyen kapalı bayanlar ferace modellerini gözden geçirmeyi unutmamalı.

 

 

Bir cevap yazın