Geçmişten Günümüze Ferace

Osmanlı kültüründen bu zamana kadar geçen süre içerisinde bir çok şey değişse de bazı şeyler değişmiyor. Bilenler vardır. Bugün dış giyimde kullandığımız ferace, eskiden de osmanlı imparatorluğunda anadoluda yaşan türk kadınlarının çarşaftan önce sokağa çıkarken üzerlerine aldıkları ince elbiselerdi. Bu elbiseler yere kadar uzanan, uzun kollu, siyah renkte ve yakası olmayan elbiselerdi. Görünüşü itibariyle bugünkü pardesüyü andırıyordu. Bugünde bu elbiselerin adını ferace olarak biliyoruz. Ferace aynı osmanlı döneminde olduğu özelliklere sahip elbise ya da pardesüye benzeyen, dış giyim kategorisinde yer alan tesettür giysisidir. Geçmişten günümüze farklı model ve renklerle gelip kıyafetlere modern bir görüntü katmasıyla tesettür giyinen hanımların en çok tercih ettikleri modeldir. Kalıp özelliklerinden de anlarsınız ki tercih edilmesinin sebebi bol ve rahat olmasıdır. Günlük kıyafetlerinizin üstüne rahatlıklar kullanabileceğiniz ferace ile “Vücut hatlarım gözüküyor mu?” endişesi de yok oluyor.

Genelde siyah renk kullanımının yaygın olduğu feracenin sayfamızda tüm desen ve renkleri mevcut. Gündüz ve gece şıklığını tamamlayabileceğiniz modellerin yanında her mevsim kullanabileceğiniz modellerde mevcuttur. Görmüş olduğunuz ürünümüzü dört mevsim kullanabilirsiniz. Bugün için sizlere renk çeşitleri bulunan ürünümüzün saks mavisi ve dışı lacivert tül olanını seçtik. Kumaşı gereği, gerek duyulmadığından üründe astar kullanılmamıştır. Sıcakların bastırdığı haziran ayları için mükemmel bir seçim olabilir.

Tesettürlü olmak taşıması çok kolay bir yük değil. Çoğu tesettürlü bayanımız teni gözükmeyecek şekilde kıyafetler giyiyor ancak, kesimi, kumaşı ve dar olmasından dolayı vücut hatları aynen belli oluyor ve ne yazık ki bir çok açık giyinen bayandan daha çok dikkat çekiyorlar. Eğer bir buyruğu gerçek anlamdan yerine getirmek istiyorsanız bunu layığı ile yapmanız gerekir. Ferace de bu anlamda dolabınızda kesinlikle bulunması gereken parçalar arasına giriyor. Hem şık görünüyorsunuz hem de layığınca görevinizi gerçekleştirmiş oluyorsunuz.

İrem Ferace modelimiz tüm bu bahsi geçen konulara cuk oturuyor. 🙂 Feracenin pardesü ve elbiseyi anımsattığından bahsetmiştik.Bu üründe elbiseye benzeyen bir ferace modelidir. Hem şık hem de asil görünmenizi sağlayan ağar bir duruşa sahip ürünümüzün bu özelliğinin yanında üzerinizdeki rahatlığı da size bir nevi hediye.

Bir cevap yazın