Gecenin Işıltısı Abiye

Hanımların özel bir davete, nişan ya da düğün gibi bir toplantıya, ya da sevdikleri ile bir akşam yemeğine abiye giysilerle gitmeleri gelenektir ve şarttır. Bu özel gün giysilerinin yeterli derecede kapalı olanları tesettür abiye olarak da giyilebilir. Ama tesettürlü olmayan hanımların kullanımına da açıktır.

Abiye Giysi Kumaşları

Gündelik kumaşların tersine abiye giysiler daha ince uçuşan kumaşlardan yapılırlar. İpekli kumaşlar pamuklu ya da yünlü kalın kumaşların yerine seçilirler. Organze, tül ya da dantel ve şifon gibi malzemeler abiye giysiler için idealdir.

Bazen tesettür abiye giysilerde şıklık el ya da makine ile yapılmış bir nakış ile sağlanır. Bu nakış tam yakada, yaka çevresinde ya da giysinin kol ağızlarıyla önünde olabileceği gibi etek uçlarında da yapılabilir. Bazen de nakış yerine boncuk işleme de aynı alanlarda kullanılabilir. Kendinden payet ya da boncuk işlemeli hazır kumaşlar da giysinin tümünde ya da arzu edilen bir bölümünde ya Da tümünde kullanılabilir. Bütün bu seçimler tasarımcının ve müşterinin isteğine bağlı olarak değişebilir.

Abiye Giysi Model Seçimi

Abiye giysi seçiminde en önemli faktör bedensel özelliklere uygun olan bir giysiyi seçmektir. Hanımlarımız eğer kilo sorunları varsa bunu koyu renk giyerek çözümlemenin yeterli olduğunu düşünüyorlar. Evet, siyah bir dereceye kadar insanı ince gösterebilir. Ama bir hanım kilosu var diye ömrünün sonuna kadar siyahlar içinde kalmamalıdır. Koyu renkler insanı ve çevresini sıkan bir şeydir.

Kilolu hanımlar siyah yerine gece mavilerini, güzel yeşilleri ya da kırmızı ağır basan morları neden seçmesinler. Hadi turuncu ve sarıdan kendi istekleri ile vazgeçebilirler ama güzelliklerini sırf kiloları var diye siyahları seçmeseler de olur.

En azından ille de siyah ya da koyu renk diye ısrar ederlerse pul taş gibi ışıltılar eklenmiş abiye giysilerle ışıltılarına ışıltı katabilirler. Kilosu düşük kadınlara ise belden aşağısı bol ve kloş giysileri önerilir. Katlı kesimler de rahatça kullanabilecekleri kesimlerdir. Açık ya da sıcak renkli giysileri seçmeleri onların biraz daha kilolu görünmesini sağlayabilir.

Abiye Üzerine Eşarp Seçimi

Bol detaylı bir abiyenin üzerine elbette sade bir eşarp seçmek sizi şık gösterecektir. Tek renk ve uygun tonda ya da karşıt bir renkte bir eşarp seçebilirsiniz. Giysiniz çok sade ise o zaman bir işlemeli eşarpla giysinize biraz hareket katmanız doğru olabilir. Mutlaka deneyin ve çevrenizden gelen önerilere ve eleştirilere de kulak verin.

 

Bir cevap yazın