Fiziğe Göre Abiye Tercihleri

abiye1Günlük giyimde tarzını ey iyi şekilde ortaya koyan bayanlar için özel davetlere hazırlanmak oldukça önemli bir süreçtir. Çünkü her zaman giyindiğimiz şekilde giyinmekten uzaklaşırız ve daha çok televizyonlarda gördüğümüz o abiyeleri giymek için sabırsızlanırız. Abiye; kadınların önemli gün ve gecelerde tercih ettiği şık, aksesuarları tamam bir kıyafet türüdür.

Çok zorlu bir süreçtir, tam takım bir kombin yapmak, böyle özel günlerde. Ayakkabınızdan başlar çantanız, küpeleriniz, yüzükleriniz alır gider ve son olarak elbiseniz. “Kendimize çok yakışan abiyeyi nasıl bileceğiz?” diyorsanız yazımızı dikkate almalısınız. Genellikle elbiselerden oluşur abiyeler. Mini, maksi mini, uzun ve ara boy gibi başlıca boyutları bulunmaktadır. Tabi ki üst bölüm içinde birden çok model mevcut; straplez, ince askılı, kalın askılı, askıları düşük ve omuzda detaylılar, yarım kollu, uzun kollu modeller sık sık karışılacaklarınız arasında yer alıyor.

Vücut yapınız bir kum saatini anımsatıyorsa, normal bir bel ölçüsüne sahipseniz ve kalça ve göğüs ölçüleriniz belinize oranla daha geniş ise balık formdaki elbiseleri tercih etmelisiniz. Boyunuzu olduğundan uzun gösterecektir ve kusurlarınızı kapatarak bel bölgenizi ön plana çıkaracaktır. Straplez elbiselerden ve saten kumaşlardan uzak durmanızda bir başka önerimiz. Askılı göğüslerinizi kamufule edecek ve kalça bölgenizden aşağısı bollaşan elbiselerde sizin için uygun olacaktır.

Eğer tüm vücut ölçüleriniz normal hatta normalin biraz altında ölçülerde sadece kalçalarınız büyük ise omuzlarınızı ortaya çıkaran veya göğüs dekolteli abiye modelleri tercih edebilirsiniz. Kalçalarınızı kamufule etmek içinde dar olmayan modellere yoğunlaşmalısınız.

Vücudunuzun üst kısmı geniş bacaklar ve kalça bölgeleriniz zayıf ise vücudunuzdaki orantıyı sağlamaya yardımcı kıyafetler tercih etmelisiniz. Mini boy kıyafetler sizin için iyi bir tercih olacaktır. Böylece kusursuz bacaklarınız ile dikkatleri çekecek ve üst bölgenizi kapatacaksınız. Üst bölgesi bol modeller tercih etmenizde daha iyi bir görünüm almanızı sağlayacaktır.

Uzun boylu ve orantılı ölçülere sahip bayanlar için abiye daha da çeşitleniyor. Boyunuzun uzunluğu sizi daha da zarif bir görünüme taşımayacak. Kısa boylu bayanlar içinde maksi mini elbiseler ve topuklu ayakkabılarla daha da uzun görünebilecekleri uzun elbiseler iyi bir tercih.

Bir cevap yazın