Ferah Ferace

feraceEskiden kapalı bayanların kıyafet bulması çok zordu. Tesettüre uygun kıyafet bulmak için ya sokak sokak dolaşmak gerekirdi ya da bir terzi bulup diktirilirdi. Ama bugün tesettür kıyafetlerine uygun birçok firma var ve bu firmalar birçok çeşit ve modelde kıyafet üretiyorlar. Hatta artık tesettür giyim üzerine moda akımları bile başladı. Kıyafet festivalleri, defileler artık normal bir giyim sektöründe ne varsa tesettür giyimde de bulma mümkün.

 

 

Son zamanların en moda giyilen kıyafeti ise ferace. Özellikle yazın yakmayan, serin tutan kumaşlardan üretiliyor. Bol olması ayrıca kapalı bayanlar için harika bir özellik. Günlük hayatta yapacağınız birçok iş ferace ile çok rahat ve hareketlerinize engel olmayacak şekillerde dikiliyorlar.

 

 

Büyük beden giyen bayanlarında ilk tercihlerinden birisi olmalı çünkü bol ve geniş kesimli modelleriyle kiloları kapatan şekillerde dizayn ediliyor. Kişiyi uzun ve zayıf gösterdiğinden dolayı da bu sebepten çok tercih edilen bir kıyafet. Ferace alırken kumaşına çok dikkat etmelisiniz. Feraceyi yazın giymek için alıyorsanız mutlaka pamuklu terletmeyen kumaşlardan seçip almalısınız. Ferace ilk zamanlar sadece yaz sezonu için üretilen bir kıyafetken şimdilerde kışlık ve mevsimlik modelleri de çıktı.

 

 

Yeni modellerin arasında belden oturtmalı, fermuarlı, kurdeleli, fiyonklu birçok ferace var. Tamamen ferace satan dükkanlarda renk renk çeşit çeşit ürünleri var. Düğünler için taşlı, pullu, boncuklu şıkır şıkır feraceler bile üretiliyor artık. Düz bir feraceyi süsleyerek çok hoş bir hale getirip feracenizin güzelliğiyle dikkatleri üstünüzde toplayabilirsiniz. Sportif ve kot modelleri de bulunur. Her çantayla kullanılabilir.

 

 

Her eşarpla veya şalla uyumludurlar. Genellikle siyah rengi, onun dışında koyu renkler tercih edilir. İçine giydiğiniz şeyler gözükmez. Doğru kumaşlardan seçerseniz yazın sizi yakmaz, sağlığınıza zarar vermez. Kaliteli bir feraceyi uzun seneler boyunca giyebilirsiniz. Tesettürlü bayanların sıcak yaz günlerinde vazgeçilmez kıyafetlerinden biridir.

 

 

Eğer tatile gidiyorsanız bavulunuzda mutlaka iki çeşit feraceniz olmalıdır. Her bütçeye göre ferace bulunur, bütçenizi zorlamaz. Piyasada 50 ile 500 Türk lirası arasında bulunurlar. Özel ve önemli günlerde annelerinize, eşlerinize arkadaşlarınıza ve genç bayanlara hediye olarak ferace alabilir onlara küçük sürprizler yapabilirsiniz.

 

 

Kısacası ferace çok kullanışlı, çok amaçlı insanın kendisini rahat hissedeceği güzel bir kıyafettir. Sizde çevrenizdeki ferace satan dükkanlara giderek bu çeşitli ve güzel feraceleri keşfedebilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın