Feracenin Zaman İçinde Gelişimi

Ferace ayak topuklarına kadar uzanan, kolları geniş vücut hatlarını saklayan dışarıya çıkarken elbisenin üzerine giyilecek koyu renkli ve ince kumaştan dikilen bir dış giyim elbisesidir. Zamanla moda anlayışı değiştikçe üretilen feraceler yerini siyahtan çok renkli, desenli feracelere bırakmış tesettür giyim modasının önemli tercihleri haline gelmiştir. Kadınlar kombinelerini  artık feraceye uygun yapmaktadırlar. Hazır giyim olarak satılanların yanında kişiye özel istediği model ve renkte dikilmesi de son dönemlerde artış göstermiştir.

Yeni sezon ferace modellerini incelemek ve satın almak için Alışverişe Başla!

Ferace Seçimini Nasıl yapmalıyız?

Ferace iç giyimi kapattığı için seçim yaparken şık olmak adına iyi bir seçim yapmamız gerekir. Yazlık ve kışlık olmak üzere iki çeşittir. Yazlık ferace tercih ederken kumaşının iç göstermeyecek şekilde ince olmasına dikkat etmeliyiz.  Yazın sıcak havalarda terletmeyen kumaştan dikilmiş ve  rahat hareket edebileceğimiz bollukta bir ferace alabiliriz. Ferace bedenimize uygun bollukta seçilmelidir. Seçtiğimiz ferace ayakkabı, çanta ve eşarbımız ile uyumlu olmalıdır. Tesettür giyim tarzını tercih eden kadınlar genellikle koyu renkli feraceler almalarına rağmen yazın açık renkli feraceler tercih etmek daha doğru olacaktır. Günümüzde tesettür giyim bir moda haline geldiği için feracelerde kullanım amacının dışına çıkarak daha tarz ve kombinin tamamlayıcı parçası haline gelmiştir. Tek renk feraceler yerini renkli ve işlemeli kumaştan yapılan feracelere bırakmıştır. Bu özellikleriyle de manto ve pardösüden ayrılır.

Ferace Kombinini Nasıl Yapmalıyız?

Özellikle havaların ısınmaya başladığı bu mevsimlerde yazın renklerini ve desenlerini taşıyan feraceleri rahatça tercih edebilirsiniz. Doğru seçim yaparak istediğiniz tarza sahip olabilirsiniz. Sade giyim tarzına sahipseniz eğer özellikle hem yaz rengi hem de sadeliği gösteren düz somon rengi bir feracenin üzerine krem renkli şal örterek sade ve şık bir kombin yakalayabilirsiniz. Yaz aylarının gelmesiyle düğün sezonunun  başladığı bu dönemlerde mint yeşili üzeri inci detaylarıyla süslenmiş feracenizin altına inci renkli topuklu ayakkabı ile kombinlerek kendinizi zorlamadan şık ve rahat bir düğün kombini yapabilirsiniz. Daha spor bir tarza sahibim diyorsanız yaka detaylı kot kumaştan yapılmış ferace tercih ederek spor ayakkabı ile spor şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Sizler için hazırlanan çeşitli ferace modellerini kendi zevkinize göre uyarlayarak çeşitli konseptlerde şıklığınızı gösterebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın