Feracelerle Tesettür Dünyasındaki Şıklık

Ferace tesettürlü bayanların tercihi olan bir dış giyimdir. Omuzlardan iner ve hatları daha az gösterir. Son zamanlarda yepyeni modelleri ile moda rüzgarı estirmiş ve dikkatleri celp etmiştir. Bundan yıllar önce feracede sadece siyah tercih edilirken şimdi rengarenk modelleri ile en çok tercih edilen dış giyim olmuştur. Muhafazakâr giyimin öncü markalarından destek alarak araştırma yapmak daha farklı ve güzel modellere ulaşmamızı sağlar. Böylece şıklığınıza bir dokunuş daha sağlamış olursunuz. Her mevsime uygun renk ve seçenekleri barındırmaktadır. Kışın daha kalın ferace modelleri tercih edilirken yaz ayları için püfür püfür serinleten modeller tercih edilir. Şıklık konusunda normal pardösü modellerini geride bırakmıştır ve son yıllarda hep öndedir. Modası yıllardır geçmemiştir. Ferace Arap modasından ülkemize geçmiş olan bir akımdır. Çok değişik dünya markaları da durmadan yeni modeller çıkarmaktadır.

 

FERACE KOMBİNE EDERKEN

 

Kombine olarak genelde babetle dizayn edilir. En çok da şal kullanılarak kombine edilen ferace yeni şal bağlama modelleriyle kullanıldıklarında tesettür dünyasında şıklığa imza atmışlardır. Her vücut tipine giden bu modeller dökümlü yapısı sebebiyle daha zayıf ve kibar görünüm sağlar. Fazla kiloları kapatır.

 

FERACEDE TEMİZLİK NASIL YAPILIR?

 

           Ferace kumaşları kolay rastlanan kumaşlar değildir ve kaliteli markalar üretir. İlk olarak da bu kumaş türü Japonya’da üretilmiştir. Bu kumaşların üretimi Türkiye’de gerçekleştirilememektedir. Bu sebeple çoğu zaman Japonya, Kore ve Endonezya gibi ülkelerden ithalat yapılmaktadır. Kumaşta ferace eğer kaliteliyse kir tutmaz, serin tutar, kolay kolay buruşmaz, bu sebeple ütü gerektirmez. Ferace kumaşları aynı zamanda şık ve dökümlüdürler. Bu kumaş türünden seccade, peçe vb. malzemelerinin yapımı için de faydalanılır. Türkiye’ ye ilk hac ziyareti sırasında girmiştir ve böylece kullanılmaya devam etmiştir. Ferace kumaşlarının likralı olanları da elastik kumaştan yapılmıştır ve bu kumaş, yoğun lif içerir.

 

Ferace kumaşları hassas kumaşlardır. Yıkama ve ütüleme kolay kolay zarar verebilir. Hele de taşlıysa ve ağırsa kesinlikle kuru temizlemeye verilmeli ya da elde kibarca yıkanmalı. Makinede yıkama kesinlikle tavsiye edilmemekle birlikte makinede yıkamaya mecbur kalındığı durumlarda su sıcaklığı en fazla 40 derece olmalıdır. Hassas ya da sentetik ayarında yıkanması tercih edilir. Kumaşı ve dokuması yüksek ısıya karşı oldukça hassas olan ferace kumaşları oldukça dikkatli ütülenmeli, mümkünse ütülerken ters çevrilmelidir.

 

Bir cevap yazın