Feracelerde Tercih Edilen Detaylar

feraceFerace eski yıllardan beri kullanılan kıyafet için kullanılan bir kelimedir. Kadınlar eski zamanlarda üstlerini örtmek için kullandıkları bu kıyafete ferace adını vermişlerdir. Ferace şimdi ise farklı kumaşlarla üretilmektedir. Genellikle kullanılan kumaşları ise fantezi ve çuha kumaşlarıdır. Bayanlar için genellikle daha çok düz modeller tercih edilmekle birlikte her kişinin zevk ve tarzlarına uygun olarak da bulması mümkündür. Modaya uygun olarak ferace üretimi yapılırken genellikle düz ve koyu renkler daha çok tercih edilmektedir.

 

 Ferace Nasıl Kullanılır?

 

Feraceyi günlük hayatımızda giydiğimiz maltoya benzetebilirsiniz maltodan ayıran özelliğinden biri ise feracenin uzun olmasıdır. Ferace giyen kişiler diğer giydiği kıyafetleri kombinleyerek giyebilirler. Kombin yaparken genellikle renk uyumuna dikkat ederler.

 

Kombinine dikkat eden bayanlar da ferace alırken renk ve modellerine dikkat ederler. Karmaşık bir görüntüye sahip kombinler kişinin üzerinde hoş durmayacaktır. Ferace satın alırken giyeceğiniz kıyafetlerle düşünerek alırsanız kombinlemekte sıkıntı yaşamazsınız. Ferace modellerinin iki çeşidi bulunmaktadır. Bunları tercih ederken mevsim değişikliklerine ve sıcaklığa göre tercih etmelisiniz. Bu çeşitlerden birisi bol olarak üretilen feracelerdir. Çoğu bayan bol feraceleri tercih eder. Bol feraceler son derece rahat ve kullanışlıdır. Diğer çeşit ferace ise dar olandır. Dar modeller pak fazla tercih edilmese bile son dönemlerde oldukça kullanılmaktadır. Son dönemlerde kişilerin dar kıyafetler tercih etmelerinden dolayı satılan feraceler yaz aylarında daha çok tercih edilmektedir.

 

           Ferace giyerken kıyafetin rengine de dikkat etmelisiniz. Yazın açık renkler tercih ederken kışın daha koyu renkler tercih edebilirsiniz. Beyaz renk güneş ışınlarını çok fazla çekmediği için yazın tercih edebileceğiniz renkler arasında olabilir. Koyu ve kalın kumaşları kışın tercih ederek, yazın ise ince ve açık renkli kumaşları tercih ederek hoş bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

 

Feraceyi ister işe giderken, ister davetlerde ister özel günlerde istediğiniz gibi kombinleyerek giyebilirsiniz. Ferace kesim olarak düz bir şekilde değil farklı tarzlarda, desenlerde, kesimlerde üretilmektedir. Klasik ayakkabılarla da kombinleyerek istediğiniz tarzda bir görünüme sahip olabilirsiniz. Son dönemlerde rahatlarına düşkün bayanlar için fermuarlı ve kapüşonlu çeşitleri de üretilmektedir. Sizlerin tercih edebileceği çok fazla ferace çeşidi mevcuttur.

 

Bir cevap yazın