Feraceler Her Yerde Rahatlıkla Kullanılabilir

feraceFeraceler sadece belirli bir yaşam düzenini benimsemiş ve kendi kriterleri için yaşamayı benimsemiş kişilerin seçtiği bir kıyafet biçimi idi. Zaman içinde değişen tercihler ve moda dünyasındaki yenilikler ferace modellerinin de gelişmesine neden olmuştur. Son zamanlarda tesettür giyimin önemli bir dış giyim parçası haline gelmiştir. Bugün toplumdaki muhafazakar kesimin pek çoğu tarafından kabul görmüş ve tesettür giyimin en önemli tamamlayıcı unsuru haline gelmiştir. Eskiden beri kullanılan, ama günümüzde çığır açan tesettür elbiseler artık daha çok göze çarpmakta, mağaza vitrinlerini süslemektedir. Boydan fermuarlı, düğmeli modelleri giyinmede pratiklik sağlamaktadır. Acil durumlarda hemen hazırlanabilmek için iyi bir seçenek oluşturmaktadır.

 

 Kıyafet Bütünlüğünü Tamamlar

 

Kıyafet konusunda takıntısı olan veya kıyafetleri birleştirirken zorlananlar zamanla karşı karşı yarışırlar. Yine de tam olarak bir kombin oluşturduğuna ikna olmayanlar, bu durumdan ferace ile kurtulurlar. İlkbahar ve yaz aylarında kullandıkları kombinleri üstlerine aldıkları feraceler ile tamamlarlar. Çarşaflar veya feraceler bu konuda kombin yaparken pratiklik sağlarlar. Ferace bir elbise değil, dış giyim ürünüdür. Duruşu uzun elbiseyi andırmaktadır. Aynı elbiseler gibi değişik kumaşlardan ve değişik modellerde üretilirler. Yaşa, bedene ve mevsime göre farklı biçimlerde üretilirler.

 

 Abiye Tarzı Ferace Modelleri

 

Günlük biçimleri olduğu gibi abiye tarzları da vardır. Abiyelerde en görsel olanları yarasa kollu olanlar ile işlemeli modelleridir. Görüntü olarak pardösüyü andıran bu ürün daha çok dışarda, iş yerlerinde ve gezilerde kullanılmaktadır. Çeşitli modelleri ve farklı tarzları ile her zevkten bayana hizmet eden feraceler, modadaki yerini uzun süre koruyacağa benzemektedir. Tesettür giyimin önemli parçasıdır.

 

 Neden Tercih Edilir?

 

Tesettürlü bayanların ferace tercih etmesinin sebebi bol ve rahat olmasıdır. Bayanlara büyük rahatlık sağlamaktadır. Bol kesim oldukları için tesettür anlayışına da çok uygun düşmektedir. Kıyafet birleşimlerinde sade ve bütünleyici özelliği bulunmaktadır. Özel davetlerde, özel gecelerde ve organizasyonlarda, düğünde ve nişanda şık bir biçimde tasarlanan ferace modelleri tercih edilir. Güpürlü, dantelle, apikli ferace modelleri en çok özel organizasyonlarda tercih edilir. Yeni renk ve desenleri ile günlük kullanımda da tercih edilirler. Kapalı ve açık mekanlarda rahatlıkla kullanılır.

 

 

Bir cevap yazın