Feracede Bu Yılın Modası Nasıl Olacak?

Ferace , tesettürlü kadınların en fazla tercih ettiği dış kıyafetin başında gelmektedir. İlk çıktığı günlerde çok fazla tanınmayan ferace zaman içerisinde tesettürlü kadınlar tarafından çok sevilmiştir. Bunun sebebi feracenin pratik ve şık bir kıyafet olmasıdır. Aslında ferace , ilk çıktığı zamanlarda ince krep ve medine ipeği kumaştan piyasa sürülerek yaz için bir dış kıyafet olması hedeflenmiştir. Ancak tesettürlü kadınlar tarafından öyle çok sevilmiştir ki zaman içerisinde kışlık feracelerde üretilmiştir. Feracenin piyasaya çıkması ile pardesünün eski popülerliği kalmamıştır. Peki tesettürlü kadınlar tarafından bu denli çok sevilen ferece de bu yılın modası nasıl olacak?

Çiçek Motifleri İle Süslü Feraceler

Çiçek motifleri tesettürlü kadınlar tarafından çok ilgi gören bir modeldir. Öyle ki sadece ferace de değil özellikle elbise ve tuniklerde de çiçek motiflerine rastlamak mümkündür. Çiçek motifli feraceler şık ve zarif durmaktadır. Bu da şıklığından ödün vermek istemeyen kadınların dikkatini çekmektedir. Çiçek motiflerini feracenin kollarında kimi ferace modellerinde etek uçlarında ya da göğüs kısmında belli bölgelerde bulunmaktadır. Komple çiçek motifleri ile kaplı ferace modellerini vitrinlerde görmekte mümkündür.

İki Renk İle Farklılık Kazanan Feraceler

Özellikle son yıllarda iki renk feraceler tesettürlü kadınlar tarafından son derece ilgi odağı olmuştur. Feraceler de iki renk kullanımı farklı şekillerde görülmektedir. İç ve dış renkleri farklı feraceler, etek uçları ve kolları farklı renk ferace modellerine vitrinlerde rastlamak mümkündür.

Volan Kol İle Hareket Kazanan Feraceler

Feracelere bir farklılık katan volan kol , oldukça şık ve zarif durmaktadır. Şıklığından ödün vermek istemeyen kadınların dikkatini çeken bir diğer model de volan kol ferace modelleridir. Volan kol detayını kolun başından sonuna kadar görmek mümkün iken; sadece manşet kısmında görmekte mümkündür.

Ferace de Bu Yıl Favori Renkler

Bu yıl ferace de başta siyah olmak üzere haki , zümrüt yeşili, mürdüm , lacivert , krem ve vizon renkleri göze çarpmaktadır. En çok tercih edilen renk siyah olsa da diğer renklerde bu yıl vitrinleri de süsleyecektir.

 

Bir cevap yazın