Ferace ve Ferace Yapımı

feraceFerace,  eskiden bayanların örtünmek için giydikleri bir tür kıyafettir. Feraceler tesettürlü bayanların beğenileri arasındadır. Etekleri topuklara kadar uzanır, kolları ve kol ağızları da çok geniştir. Feraceler değişik kumaşlardan yapılır. Atlas, tafta, çuha ve ipekli kumaşlardan ferace yapımında kullanılır. Çuha çok sık ve ince dokunan bir kumaş türüdür. Kısacası ferace yapımında kullanılan kumaşlar giyildiği zaman terletmeyen, sıcak tutmayan kumaş türleridir.

Feraceler eskiden düz ve sade şeklinde üretilip satışa sunulurdu. Ancak zaman ilerledikçe ve moda değiştikçe üretilen ferace modelleri de git gide değişim göstermektedir. Kolları, cepleri ve yaka kısımları işlemeli olan feraceler şu an günümüzdeki bayanların çok sık tercih ettiği bir modeldir. Feracelerin yakaları dar olduğu için boyun kısmını tam olarak kapatmaz. Böyle bir durumda eskiden bayanlar ferace giyecekleri zaman yaşmak adı verilen bir tür örtü ile başlarını kapatırlardı.

Şuan ise çeşitli eşarplar ve şallar sayesinde bayanların tercihleri daha da arttı. Önceki zamanlarda bayanlar ferace giydikleri zaman ayakkabılarının, eşarplarının ve çantalarının uyumuna dikkat ederlerdi. Şuan halen bayanlar ferace giydiklerinde bu noktaya oldukça dikkat ediyorlar. Feracenin modeline göre ayakkabılarını, çantalarını ve eşarplarını buna göre seçip çok iyi kombinlerle modaya damgalarını vuruyorlar.

Siz de böylesine uyumlu kombinler sayesinde harikalıklar yaratabilirsiniz. Ferace giydiğinizde ayakkabı, çanta ve şal uyumunun renklerine dikkat etmelisiniz. Çünkü giyilen bir kıyafetin bütün parçaları birbirleri ile uyumlu olmalı ve birbirlerini tamamlamalıdır. Modanın ilerlemesi ile birlikte ferace renkleri, desenleri ve modelleri de gelişme göstermektedir.

Günlük giyilen feraceler genellikle daha çok sade ve düzdür. Fakat özel günlerde giyilen feraceler kollarının, ceplerinin yaka kısımlarının işlemeli, taşlı ve dantel detaylı olanları ve hatta fermuarlarının ya da düğmelerinin bile gösterişli olanları özel günlerde çok sık tercih ediliyor.

Siz de ferace giyeceğiniz zaman günlük ya da özel gün olmasına dikkat edip kombinlerinizi ve tercihlerinizi bu doğrultuda yaparsanız hem sizi şık ve zarif hem de oldukça elit görünmenize olanak sağlayacaktır. Doğru ve güzel tercihler ile ortaya güzel kombinler çıkarıp harikalar yaratacağınızı unutmayınız.

 

Bir cevap yazın