Ferace ve Ferace Modelleri Nelerdir?

feraceFerace bayanların giydikleri arkası bol olan, yakasız ve mantoya benzeyen bir tür giysidir. Feraceler boydan olurlar ve genellikle siyah renge sahiptirler. Günümüz modasına uyarlanan feraceler ise farklı renk ve desenlerde olabilmektedir. Hem modaya uygun hem de bol bir kıyafet tesettür için sizce de ideal değil mi?

 

 Feracede En Çok Tercih Edilen Renkler Nelerdir?

 

Feraceler önceleri sadece düz siyah renkte üretilmekte iken şimdi çeşitli renklerde ve desenlerde üretilmeye başlanmıştır. Yaza uygun cıvıl cıvıl renklerde ferace herkesin tercihidir değil mi? Yaz günleri için ince bir şal ya da hafif bir eşarpla da kombin yapılabilen feraceler tesettürlü tüm bayanların dolabının olmazsa olmazıdır. Kullanım yönünden de feraceler çok pratiktir. Boydan oldukları için bayanlar, ferace içine genellikle daha rahat kıyafetler giyer değil mi? Böylece hem tesettüre uygun bir giyim yapılmış olur hem de yazın daha rahat ve terletmeyen kıyafetler giyilmiş olur.

 

Feraceler renkleri ve modelleriyle bayanların gözdesi olmaya devam etmektedir. 2018 için genellikle mürdüm, mavi, kot ve haki renkleri tercih edilmektedir. Zaten bu renkleri başka renklerle kombin etmek çok kolaydır değil mi? En çok tercih edilen renklerin yanında başka renk seçenekleri de mevcuttur. Lacivert, pudra, siyah ve saks diğer tercih edilen renkler arasındadır.

 

 Ferace Modelleri Nelerdir?

 

Nakışın moda olmasıyla feracelerde nakışlı olanlar dikkat çekmeye başlamıştır. Kurdeleli olanlar, yaka ve kollarında inci işlemeleri olanlar, kemerli ve piliseli olan feraceler 2018 yılının modasına uygun olan ferace modelleridir ve birçok bayan tarafından kullanılmaktadır. Belden yukarıda kalan kısmı çiçek desenli olan ve alt kısmı düz renkli olan feraceler de modadır. Çiçekli feraceler de yaz için ne kadar uygun değil mi? Feraceler önceleri fermuarlıydı fakat şimdi düğmeli ferace modelleri de bulunmaktadır. Düğme detayları kaplama olduğu için ve kıyafete farklılık kattığı için bayanlar tarafından çokça tercih edilmektedir.

 

Feracelerde kalem model ve mevlana model bulunmaktadır. Arkası piliseli ve önü düz modeller de mevcuttur. Bunların yanında etekleri güpürlü olan modeller de görülmektedir. Yani hayal gücü ne kadarsa ferace modelleri de o kadardır diyebilir miyiz? Feraceler hem klasik giyime hem de spor giyime hitap etmektedir. Giyim tarzına uygun ferace bulmak artık kolaylaşmıştır.

Bir cevap yazın