Ferace Tarzları Nelerdir?

Tesettür giyimde farklı tarzlar bulunur. Bu farklı tarzlardan biri feracedir. Ferace günümüzde tesettüre uygun görülen tek parçadan oluşan giyimdir. Tunik tarzı çok fazla tercih edilirken feracenin az tercih edilmesi aslında feraceyi özel kılmıştır.

 Zarif ve asil duruşa sahip olan feracenin çeşitleri günümüzde çok fazladır. Farklı markalardan oluşan feraceler farklı tarzlara hitap ediyor. Her marka kendine uygun stili yaratıyor. Kumaşların yapısı feracelerin ne zaman giyileceğini belirtiyor. Her mevsime uygun feraceler, yazlık feraceler ve kışlık feraceler vardır. Dolabı uzun giyime hitap eden kişilerin ferace giyimden oldukça fazla bulundurmaları gerekir. Giyimi oldukça rahat ve kolaydır. Evden giyip çıkılabilecek en hızlı giyim çeşididir. Beden ölçülerinizi örterek şık görünüm sağlar.

 Ferace Renkleri Nasıl Olmalıdır?

 Ferace seçiminde renk oldukça önemlidir. Siyah en sık tercih edilen renk olup koyu renklerin ferace için standart renk olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, bu bir şart değildir. İstediğiniz renkte ferace giyebilirsiniz. Çoğu rengede artık ulaşmak mümkün. Abiyelik ve gündelik olmak üzere feracelerde ikiye ayrılır. Abiye olduğu zaman daha detayı olan ve şık duruşa sahip bir ferace ön plandadır. Gündelik feraceler klasik ve spor olmak üzere karşımıza çıkar.

 Günlük Ferace Nasıl Olmalıdır?

 Gençler için günlük giyilebilecek feracenin spor olması ideal olandır. Hem rahat hem genç görünümü ruhunuza yansıtır. Cep ve kapüşon detayları spor feracelerde artık trend olmuştur. Salaş kesim sevenler daha klasik giyebilir. Klasik giyim için bol, kalıbı geniş cinsler daha fazladır. Abiye giyim bazen klasik giyimle uyum sağlar. Abiyede klasik bir giyime hitap eder fakat aralarında ağır olma farkı bulunur.

 Abiye ferace giyimi daha ağır bir giyimdir. Feraceler bedene göre özel olarak tasarlanıp, dikilebilir. Kumaşlardan yaz aylarında en çok tercih edilen medine ipeği kumaşı olmuştur. Medine ipeği hafif ve dokusu yumuşak bir kumaştır. Feracelerin çoğunda medine ipeği kumaşı kullanılmaktadır. Pamuk ve polyester kumaşlarda çok fazla tercih edilen kumaşlardır. Koyu renkler feracelerde en çok tercih edilen renk tonları olup, artık düz bir kumaş yerini desenlere ve işlemelere bırakarak zenginleştirilmiştir.

 

Bir cevap yazın