Ferace Tanımı ve Kullanımı

Tesettür giyiminin en garanti modeli olmasının sebebi koyu renk tonuyla dikkat çekmemesi ve aynı zamanda vücut hatlarını kapatmasıdır. Tesettür giyimde çok tercih edilen ferace konusunda bilgi vermek amacıyla bu yazı yazılmıştır. Günümüzde çok fazla tercih edilen bu giysi türü rahatlığıyla da ön plandadır.

 

Osmanlı devletinde sadece bayanların değil çeşitli dervişlerinde giymeyi tercih ettikleri bu giysi türü genelde siyah renktedir ve kişinin ayak bileklerini örtecek uzunlukta olur. Çarşaf ile bu giysi türü birbirine oldukça benzer.

 

Cumhuriyet kurulduktan sonra siyah çarşaf giyen bayanların sayısı azalmıştır ve günümüzdeki yeni tesettür modelleri, eşarplar, türbanlar ve bunun gibi birden çok tesettür giyim çeşidi ortaya çıkmıştır. Bakıldığı zaman bazı din adamları günümüzdeki tesettür giyiminin İslam ile uyum sağlamadığı fikrine kapılmışlardır. Bunun sebebi ise bu giysilerin renkli ve dikkat çekici, dar ve vücut hatlarını belli etmesidir.

 

Genellikle daha muhafazakar kesimin tercih ettiği bu tesettür giysi türü farklı model ve çeşitlerde kadınların beğenisine sunulur. Kişinin kendi tarzını yansıtan modaya uygun modeller ile şık ve modern görünmek mümkün olacaktır.

 

 Ferace Kombinlenirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Rahat bir tesettür giyim türü olan ferace tercih edilirken onunla kombinlenecek olan şal çok önemlidir. Kişinin mevsim şartlarına, hava koşullarına ve cilt tonuna göre uygun bir şal seçiminde bulunması gerekir. Bunun dışında aşırı abartılı aksesuarlar yerine daha modern ve şık bir o kadar da sade parçalar tercih edilmesinde fayda vardır. Ferace ile abartılı takı ya da aksesuarların kullanımı pek hoş durmayacağı gibi yüksek derecede dikkat de çekecektir. Bunun dışında ayakkabı seçimi de çok önemlidir.

 

Ayakkabı tercih edileceği zaman seçilen şal ya da eşarp ile uyumlu olarak sade ayakkabıların tercih edilmesi doğru olur. Ayakkabı seçilirken rahatlık da bir başka dikkat edilmesi gereken husustur. Unutulmamalıdır ki şıklıktan daha önemli olan şey rahatlıktır. Her nereye gidilirse gidilsin çok şık olunsa dahi eğer kişinin ayakları rahat bir ayakkabı içerisinde değilse bu durum kişinin huzursuz olmasına ve rahatsızlık duymasına sebep olacağı için kişiyi olumsuz etkileyecektir.

 

Bir cevap yazın