Ferace Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

feraceTesettürlü hanımlar kıyafet alışverişlerinde rahatlık gibi konulara önem vermektedir. Bir kıyafetin içinde istediği gibi hareket etmek isteyen hanımlar gün içinde rahat olacak parçalar aramaktadır. Bazı temel parçalar rahatlık ve konfor gibi ihtiyaçları gidermektedir. Ferace de bu parçalardan biridir. Tek parça ile konforu sağlamak mümkün olmaktadır. Bu rahatlığı daha önce yaşayan ve farkında olan hanımlar tercihlerini ferace çeşitleri yönünde kullanmaktadır.

 

Günümüzde tesettür giyimin bu denli gelişmesi ve kendini yenilemesi ferace çeşitleri içinde alıcılarına çok farklı tercihler sunmaktadır. Feracelerin model, renk, kumaş, kalite ve birçok faktörden farklı olması tüketicilerin seçim imkânını da arttırmaktadır. Tesettürlü hanımlar bu ürünü seçerken pek çok noktaya dikkat etmektedir. Ürünün istenilen kriterleri sağlaması gerekmektedir. Bu hususta model ve kumaş büyük bir önem teşkil etmektedir. Bunun nedenleri ise şöyle sıralanabilir:

 

 Feracenin Modeli

 

Kadınlar birçok kıyafeti almadan önce modeli ve şekli hakkında düşünmektedir. İstenilen model arayışına giren kadınlar, markaların o üründeki tüm modellerini gözden geçirmektedir. Bu durum feracelerde de böyledir. Feraceler model ve şekil olarak birbirinden ayrılmaktadır. Darlık ve genişlik, uzunluk ve kısalık, renk ve şekil olarak içlerinde farklılaşmaktadır. Çeşitli markalar feracelerin modellerinde kendi tasarımlarını üretmektedir. Feracelerin satın alımında dikkat edilmesi gereken hususların başında nasıl bir model seçilmesine karar verilmesi gerekmektedir.

 

Bu alışverişi daha kolay hale getirecektir. Kombin yapmada kolaylık sağlayan feraceler, sade modellerle kolaylıkla bütünleşmektedir. Bu bağlamda çanta, ayakkabı ve başörtüsü ile siyah bir ferace çok şık bir görünüm oluşturmaktadır. Feracelerin modeli bu tür kombinler oluştururken büyük bir öneme sahiptir. Feracenin modeli satın alırken en çok dikkat edilmesi gereken hususların başında gelmektedir.

 

 Feracenin Kumaşı

 

Mevsime göre giyilmesi gereken kumaşlarda değişmektedir. Örnek olarak yaz aylarında polyester kumaşı ter ve koku yapabilmektedir. Bunun yanında kış aylarında ise ince feraceler tesettürlü hanımları üşütebilmektedir. Feracenin kumaşı bu hususta önemlidir. Mevsime ve yerine göre kumaşlar farklılık göstermektedir. Şık ve rahat bir görünüm için feracenin kumaşına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Feracelerin alımı esnasında kumaş niteliğine ve kalitesine de dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Bir cevap yazın