Ferace Seçiminde Bunları Gözardı Etmeyin

Tesettürlü hanımlar şıklık yarışında öne geçmek için hem kolay kombin yapma imkanı sunan, hem de rahat ve kaliteli parçalar arayışındadır. Bu nedenle tesettürlü hanımların en gözde parçalarından biri ferace olmuştur. Feraceler, farklı renk ve desenlerle zenginleştirilmiş modelleri sayesinde zamanla daha da popüler hale gelmiştir ve sıklıkla tercih edilmektedir.

 

 Ferace Modelleri Nelerdir?

 

Her yıl değişen moda algısına ayak uydurarak kendini geliştiren tesettür giyim sektörü, özellikle ferace üretiminde ilerleyerek müşterilerine geniş ürün seçenekleri sunmaktadır. Ferace modelleri sezonun trend olmuş ve öne çıkan anlayışlarına göre değişkenlik göstermekle birlikte genellikle hakim yakalı, işlemeli ya da taşlı, kapüşonlu ya da yazlık ve kışlık modelleriyle karşımıza çıkmaktadır. Birçok marka ürettiği ferace modelleriyle her yaşa ve her tarza hitap etmeyi amaçlamaktadır. Renkli, ışıltılı ve parlak kumaş ve desenler de ferace üretiminde sıklıkla tercih edilen modellerdir. Böylece hem spor hem de klasik tarzı benimsemiş tesettürlü hanımlar için geniş ürün yelpazesi arasından tercih edilebilecek çok sayıda seçenek mevcuttur.

 

 Ferace Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

           Ferace seçiminde dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Öncelikli olarak klasik ve spor şıklık arasında bir seçim yapılmalıdır. Daha taşlı, parlak, ışıltılı, hakim yakalı ve işlemeli modeller klasik giyimde tercih edilebilir.

 

Elbette şıklığı ve zarafeti bir arada buluşturmak isteyen hanımlar bunun yanında seçtiği feracenin içinde rahat olmak ve gün boyu rahat hareket imkanı elde etmek ister. Bu nedenle de ferace kumaşının kalitesi de son derece önemlidir. Özellikle yaz aylarında daha hafif ve ferah hissettirecek bir kumaş seçimi yapılmalıdır. Böylece hem feracenin ağırlık oluşturması hem de yaz aylarının sıcak ve boğucu bir etki yaratması önlenerek rahat bir kombine ulaşılır. Kış aylarında daha kalın ve kışlık kumaşlar tercih edilebilir, bunların da yine kaliteli kumaştan olmasına dikkat edilmelidir.

 

Ayrıca ferace seçerken diğer tüm giysilerde olduğu gibi kişinin ten rengi oldukça önemlidir. Açık ten rengine sahip kişiler daha cıvıl cıvıl, renkli veya koyu renkler tercih etmelidir. Böylece silik ve solgun bir görüntü yerine daha canlı ve yüz güzelliğini ortaya çıkaran bir görüntüye ulaşılır. Koyu ten rengine sahip olan kişiler ise daha açık ve yine canlı renkler tercih etmelidir. Bu sayede kapalı ve boğucu değil, aksine çarpıcı bir görünüm elde edilir. Aynı zamanda ferace rengi ve desenine bağlı olarak seçilecek eşarp modeline de dikkat edilmelidir. Örneğin desenli bir feraceye tek renkli ve düz bir eşarp kullanılarak feracenin modeli ön plana çıkarılmalıdır.

 

Bir cevap yazın