Ferace Seçimi

Pardesüye alternatif düşünülmüş ferace kumaş olarak diğer dışarı kıyafetlerinden ayrılır. Hem kumaş yapısı olarak daha incedir hem de daha sadedir. Özellikle yaz aylarında pratik kullanımı ile tesettürlü hanımlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Feracenin de pardesüde olduğu gibi geniş ve uzun olması gerekir. Özellikle kutsal beldelerde Mekke ve Medin’nin sıcak havasında ferace rahat hareket sağladığı ve serin tuttuğu için hanımlar tarafından daha çok tercih ediyorlar.

Kendi arasında günlük, düğünlük, mevsimlik gibi çeşitleri vardır. Kumaş yapısı işlemeye daha uygun olduğu için pek çok farklı tasarım ile karşımıza çıkar. En şık modellerinden biri olan boyuna fermuarlı feraceler ve boyuna tül kesimli detaylar da bayanlardan 2016 yılında da yoğun ilgi göreceğe benziyor.

Ekseriyetle tek renk olan feracelerde bir ve ya birden fazla renge, pul işlemelerine, dantel ayrıntılara düğme ve fermuar detaylarına rastlamak mümkün. Sadeliği seven hanımlar için hiçbir detay verilmeden hakim yaka tasarlanmış bağlamalı feraceler ise daha çok üniversite öğrencilerinin tercihi. Bu tercihin sebebi ise sadeliğe rahatlıkla eşarp, şal, spor ayakkabı ve çanta modellerini kombinleyebilmeleri.

Kışlık feraceler pamuklu kalın kumaşlardan yapılırken bazı modellerinde şapka detayı da düşünülmüş. Feraceyi pardesüden ayıran ayrıntı elbise rahatlığını yaşatmasıdır. Yani kış yaz üzerinizden çıkarmadan kullanabilirsiniz. Son ferace modelleri çok şık ve perdesünün zarafetinden aşağı kalır bir yanı yok.

Tatil beldelerine giden hanımların ve hastanede refakatçi olarak kalan ve kontrollü tedavi gören hanımların da hayatını kolaylaştıran feraceleri giymek ve çıkarmak çok pratiktir. Fiyat olarak ihtiyacınıza ve bütçenize göre feraceleri mağazalardan alabileceğiniz gibi; internetten seçerek de yorulmadan temin edebilirsiniz. Dilediğiniz kadar tesettür markasının tasarladığı feraceleri Kredi kartına taksit, kapıda ödeme kolaylığı ve güvenli teslimat fırsatlarından yaralanarak bir tesettür mağazasından alışveriş ediyormuş gibi feracenizi alabilir, bedeninize uymayan ürünleri belirtilen tarih aralığında iade edebilirsiniz.

Birbirinden güzel feraceleri sizler için kombinleyen mağazalar her yaşa her tene ve kiloya uygun renk ve kesimdeki feraceleri hanımlar için tasarlamış. İade garantisi olmayan mağazalardan ve ya online alışveriş sitelerinin ürünlerinden ise uzak durun.

 

Ferace modasıyla ilgili bir sonraki makalemizi buradan okuyabilirsiniz: https://blog.modaselvim.com/bayanlarda-ferace-ne-kadar-onemlidir/

Bir cevap yazın