Ferace Seçimi Ve Fiyatları

 

Ferace, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kadınların ve dervişlerin giydiği bir giyim tarzıydı. Tek model olarak kullanılan feraceler siyah renk kumaştan ve ayak bileğine kadar uzanan şekilde idi.

 

Günümüz ferace modelleri ise moda giyim sektörü ile renk açısından çeşitliliğe sahip olmuştur. Bir çok renkte üretilen ferace modelleri yakasız, uzun ve bol oluşlarıyla muhafazakar kadınların tercihine sunulmuştur. Feraceler sokağa çıkarken palto yerine kıyafet üzerine alınan uzun kıyafetlerdir.

 

Özel olarak muhafazakar giyim üreten firmalar günümüzde çeşit çeşit renk ve desen ile ürettikleri ferace modelleri ile dış giyiminizde kaliteli bir şıklık ve rahatlığa ulaşabilirsiniz. Günümüzde ferace üretiminde fantezi ve çuha kumaşlarının kullanımı yaygındır. Yine klasik ve düz modellerin üretimine dikkat edilmektedir. Üretici firmalar istek karşısında cep veya yakalı ferace üretimini de yapmaktadırlar.

 

Ferace kullanan kadın moda severler feracelerini uyumlu giymeyi tercih etmektedirler. Bunu için sık kullandıkları veya kendi kıyafetleri uyumlu olan renkleri tercih etmektedirler. Bunun için kendi gardıroplarını düşünerek alışveriş yapmalarında fayda vardır. Feracelerine uygun aksesuarlar, broşlar veya şemsiyeleri seçerkende modayı yakalamaları mümkün.

 

Ferace üretiminde iki çeşit model vardır; bol ve dar kesim feraceler. En çok bol kesimlerin tercih edildiği bilinmekle birlikte, dar kesimi tercih eden kadınların sayısında azımsanmayacak fazladır. İster istemez genç kadınlar modayı takip etmekte ve dar kesimlerin moda olması halinde bu şekildeki feraceleri tercih etmektedir.

 

Peki ferace fiyatları ne kadardır?

 

Yazlık ve kışlık giyim için farklı üretimleri olduğu için ferace fiyatları bu doğrultuda değişiklik göstermektedir. Kışlık kullanım için siyah ve daha kalın kumaşlar tercih edilirken, yazlık feraceler için daha açık tonlar ve serin tutacak, ince kumaşalar tercih edilmelidir. En ucuzu 49,99 TL olan ferace fiyatları marka ve üzerindeki işleme desenlerine göre 799,99 TL arasında değişiklik göstermektedir. Mahalleler arası kurulan pazar yerlerinde ise daha uygun fiyata bulunabilir. İnternet üzerinden online alınabilen feraceler şu sıralar indirim olmakla birlikte fiyatlarda değişiklik söz konusudur. Buna ilaveten dünyaca italyan markanın tasarımcıları talep üzerine tesettür giyim kreasyonu çıkarmıştır ve ferace fiyatları oldukça yüksekti.

Bir cevap yazın