Ferace Nedir? Model Ve Renkleri Genellikle Hangi Kriterlere Göre Üretilir?

Tek parça kıyafetler oldukça rahat hissettirme özelliği sayesinde son zamanların trendi haline gelmiştir. Özellikle kapalı kadınların tercihi olan bu kıyafetler yaz aylarında adeta bir kurtarıcıdır. Yazlık ferace modelleri de bu amaçla farklı renk ve desenlerde üretilerek talebi karşılar. Ferace uzun kollu genellikle ayak bileklerine kadar inen ve yine genellikle düz olarak üretilen giysilerdir. Pardesü ve kaptan ayrılan kısmı boyutu ve sade olmasıdır.

Ferace Modası Var mıdır?

Ferace genel hatları ile belirli bir ürün olsa da değişen moda algısı sayesinde daha fazla detaya hakim olmuştur. Ön kısmı genellikle açık olan ve düğme ya da fermuar olarak giyilebilen modelleri oldukça yaygındır. Kol ağızlarında büzgüler, düğmeler ya da payetler ile yaratılan farklılıklar rağbet görmeye devam etmektedir. Ayrıca yaka kısmı da moda trendlerinden etkilenerek birçok farklı tarzda üretilmektedir. Kapüşonlu, düğmeli, fiyonklu, fermuarlı ya da ceket yaka gibi pek çok yaka modeli tasarlanmaktadır.

Feracede Renk Tonları Hangi Aralıklardadır?

Ferace daha sade tercihlere ait bir ürün olsa da değişmeye devam eden her geçen gün biraz daha sade şık anlayışı ile tasarlanan bir kıyafettir. Bu nedenle eskiden siyah dışında pek az model bulunurken şu an latte renginden gül kurusuna, antrasitten indigoya, zümrütten hakiye kadar pek çok renk ferace grubunda görülmektedir. Yalnız en önemli detay feracelerde çok fazla ana ve ara renk kullanılsa da ağırlıklı olarak ürünler tek renk tasarlanmaktadır. Ekose ürün grupları ve çizgili gruplar da ilgileri için sunulmaya devam eder.

2020 Ferace Modasında Hangi Modeller Daha Çok Öne Çıkacak?

2020 yılı yazlık ferace açısından oldukça zengin modeller içeren bir yıldır. Payet esintileri devam edeceği için cep ağızları, manşetler, omuz ya da yaka kısımlarında pulları olan pek çok ferace görmek mümkün olacaktır. Ayrı ayrı dantel, taş ve nakış işlemeleri de ürünlerde yer almaktadır. Feraceler genel manada etek olarak Mevlana tarzına daha yakındır. Kollar standarttan uzak olmamakla birlikte ağırlıklı olarak sade tasarımlar göze çarpar. Örneğin; nakış ile taş tasarımı aynı anda görülmez.

Bir cevap yazın