Ferace Neden Tercih Edilmektedir?

feraceFerace bir dış giysisidir. Yani normal giyilen kıyafetin üzerine alınan, içi göstermeyen uzun kıyafete denmektedir. Geçmişte ferace kullanımı, günümüze oranla daha azdı. Bunun nedeni ise kişilerin isteğine uygun ferace seçeneklerinin olmamasıydı. Yani tek tip ferace satılmaktaydı. Fakat günümüzde geçmişin tam tersine herkese uygun çeşitli modellerde ve renklerde ferace seçenekleri bulunmaktadır. Peki insanların tercihleri neden feraceden yana olmuştur? Bunun en önemli sebebi rahat bir kullanıma sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Mesela acil bir işi olan kişi, iç kıyafetine özenmeden gideceği yerin önemine göre bir ferace tercihinde bulunabilir. Feracenin tercih edilmesinin diğer bir nedeni ise iç kıyafetlerin kombin edilmesine oranla daha az maliyete denk gelmesidir. Yani bir tunik ve onun altına uygun bol paça pantolon kombin etmek yerine tek parça olan feraceyi tercih etmek yarı yarıya bir kazanç sağlamaktadır.

Tüm ferace modellerimizi buradan inceleyebilirsiniz. https://www.modaselvim.com/ferace

Günlük Kullanım İçin Uygun Modelli Feraceler Nelerdir?

 

Feraceler genellikle günlük kullanımda tercih edilmektedir. Bunun en önemli sebebi vakit kazandırmasıdır. Yani kıyafetleri kombin etmek kişilerin zaman kaybına uğramasına neden olmaktadır. Ferace kullanımında ise kombin etme sıkıntısı olmayacağından, vakit kaybına da neden olmaz. Genç ve yaşlı olmak üzere her türlü yaş grubuna uygun ferace seçenekleri vardır. Düğmeli ve fermuarlı ferace modelleri vardır. Genellikle kolay kullanım nedeniyle fermuarlı feraceler daha çok tercih edilmektedir. Eskiden feraceler siyah renkte iken şuan her renkte ferace seçeneği bulunmaktadır. Günümüzde tercih edilen feraceler mor, kiremit, bordo, sarı ve yeşil renklere sahiptir. Günlük tercih edilen feraceler genelde düz renklidir. Bu feracelerde desen aranmaz. Fakat şıklığa önem veren kişiler içinde boncuk detaylı ferace seçenekleri bulunmaktadır.

 

 Özel Günler İçin Uygun Modelli Feraceler Nelerdir?

 

Özel günlerde kullanılan feracelerde, kişiler genellikle kıyafetin detayına önem verirler. Yani düz renkte bir ferace seçiminin yanı sıra nakış detaylı, kolları tüylü feraceler tercih edilmektedir. Özel günlerde genellikle haki, bej ve pudra renkte feraceler kullanılır. Mesela özel bir davette kolları tüylü haki renkte bir ferace tercih edilebilir. Tüy detaylı bir ferace tercih edilmek istenmiyorsa onun yerine altın sarısı nakış detaylı bir ferace modeli de tercih edilebilir.

 

Bir cevap yazın