Ferace Nasıl Kullanılır?

Ferace yakasız olup, bol ve uzun kollu pardesü tarzında, ayak bileklerine kadar uzanan, rahat kesim kıyafettir. Tesettür modasını benimsemiş olan bayanlar, özel tasarım kıyafetler içinde kendilerini daha huzurlu ve şık hissederler. Ferace günlük yaşamda tesettür giyimin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Bayanlar tek parça kıyafetler içinde şıklıklarını çok daha iyi yansıtabilirler. Ferace en çok sıcak havalarda tercih edilen bir giysidir. Günlük yaşamın dışında abiye giyimde bile ferace kullanılır hale gelmiştir.

 

Feracenin kaliteli bir kumaştan olmasına da özen gösterilmelidir. Kumaşları iklim özelliklerine uygun, yazın ince kumaşlar, kışın kalın kumaşlar tercih edilmelidir. Tercih edilirken tasarımı tesettürün gereksinimlerini taşıyan tarzda olmalıdır. Şıklık kadar rahatlığa da dikkat edilmelidir. Mevsimin renklerini yansıtacak tasarımlar tercih sebebi olmalıdır.

 

Yazın açık renklere bakılabileceği gibi, kışın daha koyu renklere bakılmalıdır. Yazın giyilecek feracenin kollarının astarlı olması önemlidir. Çünkü sıcak bir mevsim olduğundan, kollar hareket ettirildiğinde içi göstermemesi gerekir. Yazın hanımların çoğu feracenin altına kısa kollu giysiler giyer. Bu sebeple içi astarlı olmayan sadece kolları astarlı feraceler seçilmelidir. Giyilen ferace kişiye çarpıcı bir güzellik vermekten ziyade, kişinin güzelliklerini ortaya çıkarmalıdır.

 

Ferace giymek artık eskisi kadar insanların bütçesine zarar veren bir durum değildir. Sokaklarda günden güne açık giyinen hanımlar olduğu kadar, bol ve dökümlü tesettüre uygun ferace giyim kullanan kapalı hanımlar da mevcuttur.

 

 Ferace Nasıl Kombinlenir?

 

Oldukça sade ama bir o kadar da asil duran ferace modelleri ferace elbise, ferace kap ve ferace tunik isimleriyle de anılmaktadır. Muhafazakar bayanların tercih sebebi olarak kullandıkları feraceler model model, renk renk değişmektedir. Bazı feraceler tuniği andırırken, bazıları ise elbiseye daha çok benzemektedir. Çoğu ferace kap ve pardesü görünümündedir. Spor feraceler en çok genç tesettürlüler tarafından sevilmektedir.

 

Feracenin altına yüksek topuklu ayakkabı giyilmemelidir. Topuklu ayakkabılar kesinlikle tesettüre uygun ayakkabılar değildirler. Ferace giyerek tesettüre, kültürüne uyum sağlamış bir bayan topuklu ayakkabı yerine spor ayakkabı tercih etmelidir Bağlanan eşarp da kombinde çok önemlidir. Küçücük bağlanan eşarp, küçük bir şal uzun ve bol tesettür giyim kıyafetiyle çelişkili bir görüntü oluşturabilecektir.  Ferace başörtüsü normal dolama bağlama yöntemleri ile bağlanabilir.

 

Bir cevap yazın