Ferace Nasıl Giyilir?

Ferace, tesettür giyime önem veren bayanların rahatlığı için tasarlanmış bir kıyafettir. Vücudun tamamen boydan bir şekilde kapatılmasına yardımcı olmaktadır. İçerisine ne giyilirse giyilsin yaz kış olmaksızın insanın rahatsız etmeyen bir özelliğe sahiptir. Dış giyim kıyafeti olan ferace, birbirinden farklı ve modelleri ile tesettürlü hanımlara giyim olanağı sağlamaktadır. Son zamanlarda ferace kullanımının artmasının bir sebebi de, giyilebilecek şekilde üretilen feracelerde farklı model alternatifi olması ve insanların beğenisine uygunken, tesettürünü de bozmamasından kaynaklanmaktadır. Feraceyi doğru bir şekilde kombinlemek ve tesettürü de dengede tutmak önemli bir konudur. Ferace uygun ayakkabı ya da feraceye uygun çanta tercih edilmelidir. Kombin yapılırken aşırı durumlardan geri durmak gerekmektedir.

Feracenin Kombini Nasıl Yapılmalıdır?

Ferace giyen hanımların, topuklu ayakkabı giymesi  ya da çok şatafatlı çantalar tercih etmesi, kaş yaparken göz çıkarmak gibidir. Ferace giyiminde en önemli parçalardan bir tanesi de eşarplardır. Eşarbın doğru seçilmiş olması ve bağlanma şekilleri feracenin şık bir şekilde görünmesine yardımcı olmaktadır. Takılan eşarbın boyutları bile feracenin şıklığını önemli şekilde etkilemektedir.

Ferace Kışın Giyilebilir Mi?

Ferace, ilk olarak 2003-2004 yıllarında insanların hayatına girmişken kalın bir tesettür kıyafetiydi. Bu asil kıyafeti kullanımı yaygınlaştıkça kumaşları daha ince bir hal aldı. Böylece yaz ve kış kolayca giyilebilecek bir hale gelmiştir. Kış ve yaz zamanlarında farklı kumaşlarda giyildiği gibi renklerde de değişiklikler görülmektedir. Yazın daha renkli ferace modelleri tercih edilirken, kışın daha kapalı renklerde feraceler tercih edilmektedir.

Ferace Her Zaman Sade Mi Olmalıdır?

Tesettürlü olan bayanlar, normal günlerde daha sade modellerde feraceler tercih ederken, özel günlerde biraz daha süslü ya da dantel işlemeli olmasına dikkat etmektedir. Böylece zamanlarda feracelerin altına kumaş dar bir etek giymek güzel bir tercih olabilmektedir. Feraceyi her zaman eşarpla kombinlemek de gerekmemektedir. Onun yerine püsküllü şallar ile feraceler de kombinlenebilmektedir. Ferace giymeyi öğrenmek biraz da deneme yanılma yöntemiyle olmaktadır. Zamanla etraftaki insanların feraceleri nasıl kombinlediğini görerek, feracenin nasıl kombinlenmesi hakkında fikir edinilebilmektedir. İşin kısası şudur ki ferace kombinlemenin en kolay yolu, doğru renkteki şal ve ayakkabı seçimi yapabilmekten kaynaklanmaktadır. Farklı beden, renk ve modelleriyle ferace kullanımı gitgide yaygınlaşmaya devam etmektedir.

 

Bir cevap yazın