Ferace Modellerinde Zengin Detayları Barındırıyor

Tesettür giyiminde ferace rahat ve şık bir kıyafettir. Bu sebeple çok fazla kullanılan ferace kıyafetler arasında büyük bir öneme sahiptir. Moda Selvim ferace açısından oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. Yaka kısmı kürk olan ve üç düğmeye sahip olan belden aşağısı üst kısma göre daha açık olan ferace modelleri en çok kullanılan modeller arasında yer alıyor. Kol ve cep kısımlarında yakayla aynı kumaş kullanılarak şıklığın tamamlanması sağlanmıştır. Süet inci detaylarıyla tasarlanmış dört düğmeye sahip olan bu model ayrı ayrı etek ve bir bluz giyilmiş görünümü veren ama kol detaylarında etek kumaşı kullanılan ferace modeli Moda Selvim sitesi içerisinde yer alan dikkat çeken ürünler arasında yer alıyor. Renklerde üst kısmın rengi kahverengi olarak yerini korurken eteklerde bordo, siyah, mürdüm, haki, lacivert gibi renk seçenekleri de bulunmaktadır.

 

 Fiyonklar, Düğmeler, Fırfırlar…

 

Yere kadar uzanan feracelerde üst kısım çift taraflı olarak büzme modeliyle detay verilmiştir. Ortada düğme detayı kullanılan model kemerler bütünleştirilmiştir. fırfırlı mevlana modelde yaka kısımlarında ve bel kısmında kemeri süsleyen fırfırlar yer bulunmaktadır. Düğmeli olarak tasarlanan Mevlana pardesü ferace modellerinde de kemer küçük halkaların içinden çıkarak şık bir detay oluşturmuştur. Kollarda dirseğe kadar uzanan düğme detayları da feraceye farklı bir hava katmaktadır. Sırtı fiyonklu ferace balon koldur ve kol kısımlarında düğme detayları göze çarpar ve yaka kısmında fiyonk şeklinde uzantıları bulunan bir detay, elbise görünümünde olan giysiye hakimdir. Feracenin etekleri Mevlana tarzdır. Sırt kısmındaki fiyonk belin orta kısmında etek başlangıcında yer almaktadır.

 

 Detaylar Büyük Değişikliklere Sebep Oluyor

 

Deri şeritli feraceler boydan boya fermuarlı ve rahat yapısıyla farklı bir yapıya sahiptir. Feracenin etek kısmının sadece bir kenarında bulunan şeritler en üst kısımda karşı kısmı boş bırakılıp sadece göğsün bir kısmında kendini göstermektedir. İki kolda da yer alan şeritler feracenin bütünlüğünü sağlayan parçalardandır. Altın sarısı renkle modelin işlendiği eteğin alt kısmı omuz ve kol kısımlarının ve kolların işlendiği modeller de iddialı yapısıyla dikkat çekmektedir. Renk seçenekleri bulunan modelde işlem rengi olan altın sarısı kendi rengini muhafaza etmektedir.

 

Bir cevap yazın