Ferace Modellerinde Modaya Uymak

feraceFerace kullanım kolaylığı ve modelleri ile tesettürlü bayanların en çok kullandığı kıyafetler arasındadır. Herkesin dolabında mutlaka bir tane bulunması gerekmektedir. Çünkü feraceler rahat, şık ve pratik kıyafetlerdir. Modaya uymak için siz de bir tane ferace almak istediniz değil mi?

 

Siz de hem şık giyinmek hem de rahat olmak aynı zamanda modaya uymak ister miydiniz? O zaman ferace modellerini bilmenizde fayda vardır. Son dönemde feracelerde nakışlı olanlar çok tercih edilmiştir. Nakış artık her şeyde moda değil mi? Feracelerde de nakışlı olanlar moda olmuştur. Bunun yanında kurdeleli olanlar, inci detaylı olanlar da modadır. Önceleri ferace modelleri çoğunlukla fermuarlıydı fakat artık düğmeli feraceler daha çok tercih edilmektedir. Düğmeler kaplama olduğu için kumaş üzerinde görüntü bozukluğu oluşturmamaktadır. Fermuar düğmeye göre daha çok belli olmaktadır.

 

Ferace modasında bir diğer nokta da ferace kesimidir. Düz kesim modeller ve mevlana modeller feracelerde görülmektedir. Mevlana kesimler daha dökümlü olduğu için daha şık durmaktadır. Mevlana kesimlerde üst kısmı çiçekli olan alt tarafı aynı renkten düz kumaştan oluşan modeller de vardır. Çiçekli ferace tam da yaza uygun değil mi? Yaz için daha şık duran bu modeller de çokça kullanılmaktadır.

 

Tüm bu modellerin dışında güpürlü ve piliseli ferace modelleri de çokça kullanılmaktadır. Etekleri güpürlü olan feraceler özellikle tercih edilmektedir. Önü düz arkası piliseli ya da sadece alt tarafı piliseli olan modeller de mevcuttur. Feraceler modelleri ile hem klasik giyime hem de spor giyime uyum sağlamaktadır.

 

 Feracede Hangi Renkler Modadır?

 

2018 yılı özellikle de yaz mevsimi için pudra, haki, saks, mavi ve kot renkleri modadır. Bunların yanında her zamanki gibi siyah feraceler de kullanılmaktadır. Zaten ferace modası öncelikle siyah renk ile başlamıştır. Tesettür giyim sektörü geliştikçe daha faklı renkler de üretilmiştir ama siyah modasını hiç kaybetmemiştir. Yani modaya uygun ferace kullanmak isterseniz en değişmez renk siyah olacaktır. Bunun dışında diğer renk feraceler de gayet şık durmaktadır. Zaten moda insanın kendi zevkini yaşaması değil midir? O sebeple istediğiniz renk feraceyi tercih edebilirsiniz. Renk konusu size kalmış fakat modelde mutlaka yeniyi takip etmelisiniz. Böylece tüm yaz şık ve zarif bir bayan olarak gezebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın