Ferace Modelleri İle Bayram

 

 

Ferace, giyim sektörüne getirdiği yenilik ile beraber hanımlarımızın da gözdesi.  Bayram yaklaşıyor ve biz hanımlar kıyafet avına çıkmış durumdayız. Nerede, hangi şık elbise bize yakışır diye arayış içerisindeyiz. Moda Selvim bu arayışın farkında olarak bize özel birçok nadide kıyafeti sunuyor.

Ferace modelleri ile bayramda şıklığa alternatif bir kapı aralayabiliriz. Elbise ve tunik modelleri bayram için enfes seçenekler içeriyor. Peki dış kıyafetinde de aynı şıklığı arayan biz hanımlar hangi modellere yoğunlaşmalıyız? Bunun cevabı elbette ferace ve pardesü modelleri. Biz hanımların en vazgeçemediği modeller ise özellikle feraceler. Moda dünyası da biz hanımların zaafını fark etmiş durumda. Çeşit çeşit kreasyonlar ile kalbimizi çalıyor, alışverişimize bir yenisini daha ekleme isteği uyandırıyorlar. Ferace muhafazakar hanımların en sevdiği giyim parçası olarak tahtını koruyor. Peki, feraceyi bizim için bu kadar ayrıcalıklı kılan nedir?

 

 

 

 

Ferace Modanın Ayrıcalıklı Parçası

Ferace son yıllarda kazandığı popülarite sonucu modern giyimin bir parçası görülüyor. Popüler kültüre ait görülen bu dış kıyafet özünde geleneksel bir giyim tarzıdır. Biz kadınların giyim geleneğinin en özlü parçalarından biridir. Osmanlı’da kadın giyim modasının en dikkat çeken modellerinden biri de feraceydi. Son zamanlarda moda popülaritesini sallayan ferace, Arap kültürünün bir esintisi gibi görülüyor fakat öyle değil. Bizim kültürümüzün de giyimde en önemli yapı taşlarından biri. Kaynaklar Osmanlı döneminde kadınlarımızın renkli ve farklı ferace modelleri ile dünyaya ilham olduğunu gösteriyor. Arap dünyası ise feraceyi abaya olarak tanıyor ve bu isimle dünya modasına sunuyor. Biz tesettürlü hanımların dolabında minimum 2 ya da 3 adet ferace mutlaka bulunur. Kullanım rahatlığı ve her tarza kolay adaptasyonu feraceyi önemli ve ayrıcalıklı kılıyor.

Ferace Sadece Dış Giyim Midir?

Ferace dış giyim kategorisine ait gibi görülüyor fakat hanımlarımız elbise niyetine de feraceyi tercih ediyor. Ferace, ferç kelimesinin türevidir ve ferahlamak anlamını taşır. Önü açık ferah elbise anlamına gelen ferace özelliğini en başta isminde taşıdığını gösteriyor. Bu sayede biz hanımlar bu ferah giyim türünü sadece dışarda değil genel anlamda her alanda giyebiliriz. Bayanlar feraceyi tabiat olarak her ortama adapte olabilecek nitelikte olduğu için seviyor. Son yıllarda ferace sadece bir giyim parçası değil aynı zamanda bir tarz ikonu.  Biz tesettürlü kadınların süs ve gösterişlerinin sembolü bir ikon üstelik. Taş süslemeler, inci detaylar ile yazın albenisine katılan ferace, kış aylarında ise kendine yeni süs detayları buluyor. Bu yıl ise dantel ve güpür detaylar ile biz kadınların fıtratına en yakın giyim olduğunu ispatladı.

 

Peki, ferace sizce dış giyim midir?  Hanımlarımızın feraceyi kullanım alanlarına bakınca, onu sadece dış giyim olarak niteleyip bir kalıba koymanın doğru olmadığını görüyoruz.   Son yıllarda modada revaçta olan yelek, kimono, uzun ceket ve ferace modelleri gösteriyor ki kadınlarımız artık pratik giyimi seviyor. Tek parça kolay giyilebilen ama gösteriş açısından hiçbir eksiği olmayan kıyafetler. Her ortamda kumaşı ve dokusu ile hafifliğini vurgulayan ama “ben buradayım” demeyi de unutmayan modeller. Biz hanımlar farkımızı iddialı olarak vurgulamayı seviyoruz. Moda, zaten bizim iddialarımızı doğrulamak için değil midir?  Hafta sonu gezmelerinde, aile, akraba ziyaretlerinde, arkadaş toplantılarında, düğün, nişan gibi davetlerde ve hatta özel bir randevumuzda ferace bizim en büyük destekçimizdir.  Bu nedenle feraceyi sadece dış kıyafet olarak nitelemek ona haksızlık olur. Ferace tek başına bir modeldir. Şıklığın tadını bilen tüm kadınların sevdiği ve seveceği bir model. Üstelik ferace yalnız tesettürlü hanımlarımıza hitap etmiyor. Tesettürlü ya da tesettürsüz tüm hanımlarımızın tarzını tamamlayacak özellikte bir giyim. Dünyaca ünlü markalar artık özel kreasyonlarında ferace modelleri tasarlıyor. Moda ise son yıllarda feraceden ilhamını alıyor. Tüm bunlar gösteriyor ki, ferace dünyanın tüm kadınlarına ve tüm tarzlarına hitap eden çok yönlü bir giyim.

 

 

Ferace Ve Pardesü  Farkı

Hanımlar olarak bizler ferace ve pardesüyü iki ayrı amaç için tercih ediyoruz.  Ferace, tek parça kullandığımız ve kombinler ile bütünleyip tarzımızı kattığımız bir modeldir çoğunlukta.  Feraceyi kıyafetlerimiz üzerinde de kullanabiliriz elbette fakat çoğu bayan feraceyi yalnız, tek parça kullanmayı seviyor. Pardesü ise esas giyimimizin üzerine tercih ettiğimiz bir dış kıyafet görevi görür. Bu detay ile ferace ve pardesü modelleri birbirinden ayrılır. Farklarını ise model tasarımlarında net şekilde görebiliriz. Ferace modeller astarsız ve daha dökümlü tarzlarda karşımıza çıkıyor. Pardesü modeller ise kendi kalıp ve modelini bariz koruyan bir görünüme sahiptir. Esas giyim tarzını muhafaza etmek, dış hayat ile paylaşmak istemeyen bayanlarımız pardesü tercih ediyor. Son yıllarda ise kumaş ve kalıp rahatlığı ile ferace modelleri tesettür giyime yeni bir boyut kazandırdı. Moda Selvim olarak bizler de sizlere hem tek parça kullanabileceğiniz ve hem de pardesü olarak giyiminiz üzerine tercih edeceğiniz modeller sunmaya özeniyoruz.  Her gün birçok dikkat çekici modelimiz vitrinimize diziliyor ve sizin ilginize hazır yerlerini alıyor.  Sizlere sitemizde yer alan ferace ve pardesü modellerimizden birkaç öneri sunmak isterim.

En Sevilen Ferace Modellerimiz

Dijital Baskılı Ferace: Bu model ile günümüze gül desenleri eşliğinde merhaba diyebiliriz. Kollarında dijital baskı gül desenleri bulunan bu ferace modelinin beden kısmı tamamen düz renkten oluşuyor. Hem sade bir görünüm sunuyor bizlere ve hem de hareketli kol detayı ile şıklığını vurguluyor. Günlük giyimimizde kullanabileceğimiz bu ferace Moda Selvim ürünleri içerisinde de en sevilen modellerden biri.

Çiçek Desen Düğmeli Ferace: Bu modelimizde üst beden tamamen çiçek desenler ile   donatılmış. Biz hanımların çiçek sevgisi artık mevsimler aracılığı ile giysilere taşınıyor.  Elbise ve gömlek modellerinden sonra şimdi de ferace üzerinde gül ve çiçek motifleri desen açıyor.  Şık ve güzel görünmekten hoşlanan hanımlarımıza hitap eden zarif bir model.  Bu model önden düğme detayı ile de elbise ile arasındaki farkı bariz ifade ediyor.

Sırtı Fiyonklu Güpürlü Ferace: Bu modelimiz ise etek ve kol uçlarında yer alan güpür ayrıntıları ile bize çarpıcı bir görsellik sunuyor.  Klasik tarzın en güzel örneklerinden olan bu elbise ile bayramda aile ve akraba ziyaretlerine çıkabiliriz. Sırtında yer alan fiyonk detayı ise incelikli bir dokunuş ile tarzımıza uyum katıyor.

Kolu İşli Kot Elbise Ferace: Kot her yılın en sevilen modası.  Her yıl bir moda trendi olarak kot, tahtını koruyor fakat bu yıl tarzını yeniledi.  Ferace modellerinde de kot kumaşın etkisini görüyoruz. Önden düğme detayı ve kollarında yer alan nakış işlemeler ile giyimimize zarafet katıyor. Bu ferace modelimiz hanımlar arasında yaptığımız şıklık yarışına anlam katan modellerimizden biri olacak.

Yeleği Dantel Çift Renkli Ferace: Bu modelimizde ise iki farklı rengin bir araya geldiğini görüyoruz. Önden fermuarlı düz ferace üzerinde yer alan tül yelek detayı ile tek parça ferace modellerine yeni bir görünüm katıyor. Ferace algımızı güncelleyen bu model çok sevildi. Farklı renklerin bir araya gelmesi ile şıklığımızı renklendirebileceğiz.

Yarasa Kol Dantel Detay: bu modelimiz ise bu yazın en trend ferace modeli oldu. Danteli ferace üzerinde görmeye ilk bu model ile başladık.  Dantelin cazibesi ferace kumaş ile bütünlenip dolaplarımıza girdi. Krem ve onun ile yakıştırılan birçok renk alternatifi bu modelde kendini gösteriyor. Şık davetlerin dikkat çekici ikonu haline gelen bu model ile ferace vitrinlerin bu yılda gözdesi oldu.

 

 

En sevilen pardesü modellerimiz

Yaka Ve Manşet Çiçekli Pardesü:  bu nadide pardesü modelimizin yaka ve manşetlerine çiçek inceliğinin işlendiğini görüyoruz. Renkli nakış işlemeler ile süslenen ve modele ayrıntı katan bu çiçek desenlerini çok seveceksiniz. Önü fermuarlı bu pardesü modellerimizde sizi kararsız bırakacak renk seçenekleri de göz dolduruyor.

Seyyar Kapşonlu Düğmeli Pardesü: bu pardesü modelimizi bayanlarımızın çoğunluk kış ve son bahar aylarında tercih ettiğini görüyoruz.  Son bahara yakışır bir tarza sahip olduğu için kendi mevsimini de kendi seçen bir model olarak dikkat çekiyor.

Beli Seyyar Zincirli Pardesü: Şık bir pardesü arayışı olan hanımlara kesinlikle bu modeli öneririz. Moda Selvim’in en sevilen ve ilgi gören pardesü örneklerinden biri de bu model. Önünde bulunan metal aksesuar ve zincir detaylar ile bu pardesü bayramda tarzımızı şenlendirecektir.

Göğsü Fermuar Detay Cepli Pardesü: bu modelimiz ise cepli ve önden fermuarlı olması ile kendini gösteriyor. Kullanımı rahat ve kıyafet üzerine kolay giyilebilir bu modelimiz de yine hanım müşterilerimizin en sevdiklerinden.

 

Size sunduğumuz bu modelleri inceleyebilir ve hatta daha fazlasına Moda Selvim’in online alışveriş sitesinden de ulaşabilirsiniz. Moda Selvim olarak hanımlarımızın alışverişe verdiği önemi yakından takip ediyor ve ona göre yeni içerikler üretmeye özeniyoruz. Bir birinden şık ve çeşitli ürünleri yelpazemize eklemek ile birlikte sizlere de kolay ulaşabilme imkânı sağlıyoruz. Kapıda ödeme kolaylığı ile evinizin konforunda alışveriş yapabilme olanağı sunuyoruz. Hızlı kargo kolaylığı ile aynı gün içerisinde sipariş verdiğiniz ürün elinizde olabiliyor.  Bir birinden şık, yeni ve çeşitli ferace, pardesü modelleri bünyemizde yer etmeye devam ediyor. Sizlere her zaman daha iyisini ve güzelini sunmayı amaçlıyoruz. Hizmetlerimizi de bu doğrultuda hayata geçirmeye çalışıyoruz. Daha çeşitli içeriklerimizi incelemek ve online alışveriş için www.modaselvim.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın