Ferace Kullanımında Bilinmesi Gerekenler

feraceGenellikle siyah renkli parçalara ferace denir. Tesettür feracenin ilk çıkış yeri Osmanlı dönemine aittir. Günümüzde tesettür feraceler çarşaf ve pardösü ortası bir giyim şekli olmaktadır. Bu sebep ile tesettürlü kadınlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Tesettür ferace kumaş yapısı gereği hassas bir yapıya sahip olduğu için bakımı ve temizliği özenli yapılmalıdır.

 

 Tesettür Ferace Kumaşı Nasıldır?

 

Tesettür feracenin gerçek rengi siyahtır. Ancak zaman ile gelişen tesettür modasına uyum sağladığından dolayı renkli olarak da üretimi gerçekleşmektedir. Özellikle genç tesettürlü kadınlar tarafından tercih edilen renkli tesettür feraceler orta yaş ya da daha da ileri ki yaş grubundan tesettürlü kadınlarda lacivert ve siyah gibi koyu renklerde tesettür ferace modelleri tercih ediliyor.

 

Tesettür ferace modelleri zengin renk seçeneklerinde tasarlanmaktadır. Fakat feraceler her kumaştan tasarlanamaz. Bu konuda dikkatli olunması gerekir. Türkiye’ de ferace kumaşı üretilemediğinden dolayı bu kumaşlar yurt dışından ithal edilerek getirilir. İthal kumaş kullanılmadan önce ise fantezi kumaş, çuha ve soft kumaşlar ile üretimi gerçekleştirilirdi.

 

Tesettür ferace kumaşı serin tutması, kolay kir tutmaması ve ütü gerektirmemesi ile tesettürlü kadınlara büyük kolaylık sağlamaktadır. Ferace özellikle hem esnek yapıda olması hem de likralı özelliği olması ile bedenin rahat etmesi sonucu tesettürlü kadınlar çok tarafından çok fazla tercih edilmektedir.

 

 Tesettür Ferace Nasıl Yıkanır?

 

Tesettür feracelerin dikimi çok hassas olan kumaşlar ile tasarlanmaktadır. Bu sebep ile ferace temizliğine fazlası ile dikkat edilmelidir. Eğer tesettür feraceleri elde yıkama durumunuz var ise muhakkak elde yıkamayı tercih etmelisiniz. Elde ılık su ile yıkayacağınız tesettür feraceleri uzun süre deforme olmadan kullanabilirsiniz.

 

Tesettür feraceyi yıkayacağınız su mutlaka ılık olmalıdır. Bunun yanı sıra sıvı deterjan kullanımı da deforme olmaması için oldukça önemli bir detaydır. Feraceyi ılık su içerisinde bir süre beklettikten sonra yıkayıp durulayabilirsiniz. Eğer tesettür feraceyi çamaşır makinesinde yıkamak istiyor iseniz mutlaka hassas çamaşır programında yıkamalısınız.

 

Bunun yanı sıra feraceleri kuru temizlemeye vererek de temizliği yapılabilir. Ferace kumaşından dolayı ütü gerektirmez fakat uzun süreli kullanımla kırışma meydana gelirse ütü ile ütülenebilir.

Bir cevap yazın