Ferace İle Tek Parça Rahatlığı

 

Tesettürlü hanımların tercih ettiği ferace genellikle ayaklara kadar uzanan, bol, dökümlü hatta mantoya benzeyen bir çeşit dış giyimdir. Genellikle siyah ve düz renkli diye bilinse de, birçok rengini bulmak mümkündür. Sözlüklerde dervişlerin giydiği bol hırka olarak da geçer. Günümüzde kullanılan ferace bu yönüyle çok eski bir kıyafettir. Osmanlı zamanında kadınların giydiği bilinmektedir. Kimilerine göre siyah desensiz modelleri ise çarşafı andırmaktadır.

 

PEKİ, BOL VE SİYAH MI OLMALIDIR?

 

Siyah olması gerek diye bir şey yoktur. Fakat siyah renginin kadınların en çok tercih ettiği renk olduğu görülmektedir. Abiye olsun tesettür olsun, siyah her zaman kadınların sık tercih ettiği ve kurtarıcı gördüğü renklerin başında gelirken, burada da gösteriyor kendini denebilir. Bu gün ki çeşitlilik için konuşulacak olursa, birçok rengi görmek mümkün. Ortak noktalarının ise, yakasız, uzun kollu, tek parça duruşudur. Düz olanları kimilerinin tercihi olsa da, desenli, üzeri işlemeli, nakışlı modellerine de rastlamak mümkün. Hatta bazı modeller boydan boya işlemeleri ile o kadar şık görünmekte ki, bu modeller için dış giyim demek yerine, şık elbise demek de doğru olacaktır. Çıkarmak yerine üzerinde kalmasını tercih edenler, elbise şeklinde kullanmak isteyenler olabilecektir.

 

2017 YAZ MODASI NEDİR?

 

Ferace modelleri öyle çeşit ki, bu aslında kullananın nerede ve nasıl kombin yapacağı ile ilgili gibi durmaktadır. Gündelik giyilebilecek düz parçalardan, şık davetlerde kullanılabilecek motifli çeşitlerine kadar ulaşmak mümkün. Beli bağcıklı spor modellerin yanında, kolları ve etek ucu dantel işlemeli parçalar dikkat çekecekler arasında. Önü düğmeli ve kemerli ferace çeşitleri, sokak modasında sık kullanılanlar arasında yerini korurken, yakasında kurdele olanlar, sade ama bir o kadar da dikkat çeken detaylar.

 

Düz modellerdeki lazer kesim şeritler tercih edecek olanlar için geniş bir renk yelpazesi sunarken, nakış işlemelerin ünlü markalar dâhil bolca kendini göstereceği bu yaz için, nakış içeren modeller de unutulmamış görünüyor.

 

KADINLAR BU MODELLERİ DE NEDEN TERCİH EDİYOR?

 

Şıklığın yanında rahatlığı da beraberinde getirdiği için tercih ediyorlar. İçine giyilebilecek rahat şeylerle, hanımların üzerine bunları alması tek parça rahatlığını da getiriyor. Özellikle yazın sıcaklarda, içine giyilecek hafif ve ince kumaşların üzerine, tek parça kombin yapması oldukça kolay duruyor.

 

 

 

Bir cevap yazın