Ferace İle Kaliteli Kombinler Oluşturun

Osmanlı Devletinde dervişlerin de giydiği tek parça, koyu renkli kıyafetlere ferace ismi verilirdi. Feraceler, günümüzde tesettür modasının önemli bir parçası haline geldi. Aynı zamanda eskisi gibi dümdüz olmaktan çıkarak, şıklığın da öne çıktığı bir tarza büründü. Renk ve kumaş seçenekleri arttıkça, bayanların bu giyim parçasına da ilgisi o oranda arttı. Tam bir kapanma sağlayan feraceler aynı zamanda hareket özgürlüğü de sağlar.

Feraceler Niye Tercih Edilir?

Feraceler, dış giyimde tercih edilir. Tek parça, kolay giyilebilir ve kesim olarak rahat olmalarından dolayı da tesettür giyim tercih eden bayanların üzerinde sıklıkla görülür. Feracelerin en çok tercih edilme nedeni, dümdüz oldukları için vücudu rahatça örtüp, hatları gizlemesidir. Bu nedenle ferace birçok kadın için daha avantajlıdır. Kumaşına göre yazlık ve mevsimlik feraceler vardır. Modellerin bol olması özellikle sıcak havalarda bayanların kurtarıcısı olur. Ferace seçimi yaparken mevsim özellikleri kadar, kullanılacak alanlara da dikkat edilmesi önemlidir. Spor ve klasik modelleri olan feraceler, her daim bayanların kurtarıcısı olsa da, yanlış yapıla bir seçim kötü görünmeye de sebep olabilir. Spor kesim bir ferace ile düğün, nikah gibi şıklık gerektiren yerlere gitmek ne kadar tuhaf kaçarsa, şık modeller bayanların diğerleri arasında öne çıkmasını sağlar.

Modern Feraceler de Var

Zaman içerisinde, tesettür tasarımı yapan modacılar, ferace modellerini geçmişte olan dümdüz ve koyu renklerden çıkararak fark yaratan tasarımlara imza attı. Artık tercihe göre düğmeli ya da fermuarlı feraceler bulmak mümkün. Düz feraceler yerine daha hoş görünen ve etek kısmı daha bol olan ferace modelleri de var. Tasarımlarda yaşanan gelişmeler bununla sınırlı değil. Yaka ve kollarda kürk, püskül gibi detayların yanında, bel kısmı kemerli modeller de bulunmakta. Feraceler yeni modelleri ile bir elbise şıklığına ulaştıkları için, tek başlarına bile bir kadını şık yapabilirler. Kış aylarında ise pardösünün altına giyilebilen modeller bulunabilir. Tabi ki ferace alışverişi yaparken bütün diğer kıyafetlerde olduğu gibi, yakışanı almak en güzel görüntüyü sağlar. Bu da ancak birkaç deneme ile tam olarak netleşir.

 

Bir cevap yazın