Ferace ile Günümüz Modası

Yakasız uzun ve vücudu bütün sararken sıkmayan bir kıyafet olan ferace gerek rahatlığı gerekse vücudu sararken hatları göstermeyen kapatışıyla tercih edilen bir kıyafettir. Geçmişten günümüze kadar gelen kullanım rahatlığı ve görüntüsüyle tesettür modasında yerini koruyan bir seçimde yer alan kıyafettir. Ferace günümüzde bayanların oldukça fazla tercih sebebi olmuştur modada. Kullanım rahatlığını şıklığı bütünleştiren bir bakışta ferace tarzı yerini almıştır. Daha önceleri siyahın ve koyu renklerin ferace üzerindeki etkisi zamanla değişmiş feracelerdeki renk seçenekleri feraceye olan talep üzerine artmıştır.

Feracenin Günümüz Modasında Yeri

 

Ferace rahatlığı ve görüntüsüyle günümüzde oldukça fazla tercih edilir kıyafetlerden olmuştur. Moda dünyasında renklenen feraceler gerek model gerekse görüntü açısından kullanım rahatlığında geçmişi günümüze taşırken vücudu ön plana çıkarmayan tarzıyla bütünleşen bir kıyafettir. Günümüz modasında hemen hemen renk seçeneklerinden bir çoğunu feracede görmek de mümkün hale gelmiştir. Görüntüsüyle ve rahatlığıyla tercih konusu olan ferace

Günümüz modasında yer alan oldukça fazla kullanılan bir kıyafettir. Klasik ve modern tarzlarıyla ferace modası günümüzde oldukça tutulan bir hal almıştır. Ferace günlük klasik tarzı üzerinde yansıttığı gibi aynı zamanda modern bir tarzla kıyafet güzelliğini korumaktadır. Farklı süslemeler işlemelerle ceplere dikilen fermuarlar bel kısmına renginden olan kemer şeklinde süslemelerle farklı tarzlar oluşturan feraceler kumaşlarındaki renklerin tarzına kattığı etkiyle modada etkili yerini almıştır. Kot tarzı kumaşların ferace üzerinde klasik tarzın rahat etkisini güne taşımaktadır.

Farklı işleme ve süslemelerle renklerle bütünleşen feraceler modern bir tarza dönüşü de sağlamıştır. Feracenin başörtü renkleriyle bütünlenen modası tarzı bütünleyen bakış yaratır. Başörtüsü renklerinde  feracede kullanan rengi canlandıran bakış oluşturur. Ferace ile aynı renk eşarp kullanılabilir.  Bordo, yeşil,  mavi, lacivert ve birçok ara rengin feracede yer aldığı güzellik modaya yansımıştır. Başörtüsü ve ayakkabıyla bütünlenen kombinler de ferace güzelliği  daha da kendini gösteren bir tarz yaratır. Üst kısmı yelek tarzı dikimlerle katlanan yaka tarzı işlemeli modellerle ferace tarzını geliştirmiştir. Yaka ve bele kadar olan kısımlarda farklı işlemeler katlanan modeller feracede farklı tarzları sunar. Düğmeli modellerde spor şıklığı korunurken klasik tarza bakışta sağlanmıştır.

 

Bir cevap yazın