Ferace Dünyası Ve Kullanım Alanları

ferace-3Pardösüye alternatif olarak düşünülen ve günlük kullanımlarda hanımlara kolaylıklar sağlayan ferace modelleri birbirinden güzel çeşitleri ile tesettür giyimde önemli bir yere sahip. Çok çeşitli renk ve modellerde tasarlanabilen ve tek renk, iki renk, desenli, tül detaylı kot, keten ve pamuklu kumaşlardan yapılmaktadır.  Yaldız süslemeli ya da düğme ve fermuar detaylı, kollarından ya da etek kısımlarından püskül, dantel ya da lazer kesim detayları verilen, suni deri ile detay verilen modeller farklı kesimler şeklinde çeşitler uzayarak gider.

Mevsime göre, düğünlük, günlük ve özel dini mekânlarda yani Hac ve Umre ibadeti sırasında kolaylıkla kullanabileceğiz bu pratik kıyafet pardösüye göre biraz daha ince bir kumaş yapısına sahip. Ekseriyetle gençlerin tercih ettiği belden oturtmalı, fiyonklu ve bağlama kuşaklı modeller hem rahat kullanılıyor hem de çok spor duruyor. Yaz aylarında tercih edilen ferace bir dış giysisi olup, kumaşı vücudu terletmeyen ve hatları belli etmeyen özelliği sahip olduğu için sıklıkla tercih ediliyor.

Feracenizi eşarbınız, şalınız, çantanız ve ayakkabınızla konbinlediğiniz de hem tesettürlü hem de şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Ferace seçerken kullandığınız bedenlerden biraz büyük olmasına, boydan bir model düşünüyorsanız en az ayaklarınıza kadar uzanmasına dikkat edin. Çarşı ve benzeri dış mekânlarda rahat dolaşabilmek, vakit namazlarını rahat bir kıyafetle kılabilmek için oldukça ideal olan bu kıyafet sizi en sıcak aylarda bile serin tutacak.

ferace-2Ferace seçimi de tüm diğer giyim ve aksesuar seçimlerinde olduğu gibi zor ancak eğlenceli. Hatta bir sezonda birkaç tane feraceniz olursa; her mekâna ve her aksesuarınıza uyumlu bir kombin oluşturmanız daha kolay olur. Ekseriyetle siyah renge rağbet olsa da son moda feraceler de hem renkler farklı ve güzel hem de modeller gayet şık tasarlanmış.

Ayrıca işlem göremeye müsait kumaş yapısı sayesinde terzinizde rahatlıkla ayarlama yaptırabilirsiniz. Birbirinden güzel feraceleri online kataloglardan seçebilir, kampanyalı ürünleri takip edebilir, elbise dolabınızdaki diğer ürünlerle kombinleyebilirsiniz. Tüm tesettür kıyafetleri gibi bu kıyafetin de amacına uygun seçilmesi önemlidir.

 

Bir cevap yazın