Ferace Altına Ne Giyilebilir?

feraceKullanımı son derece rahat olan ferace giyim parçalarınızı rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Bir ferace elbise tipi değildir ve bu nedenle tek giyilip çıkılmamaktadır. Tercihiniz boydan düğmeli olan ya da fermuarlı ferace modellerinden biri ise ferace altına bir takım tesettür kıyafetler giyilebilmektedir. Üzerinize giydiğiniz uzun tunik ve pantolon etekli bir kombini, ferace ile taçlandırmayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca ferace altına A kesim uzun kloş etekler çok hoş durur. Dökümlü olan pantolon etekler, dökümlü olan salaş tesettür etek modelleri ve de robadan düz bol elbise modelleri ferace ile çok şık durur. Bun giyim parçalarının üstüne de uzun bir tesettür tunik, dar kesim olmayan body, tesettür bluz ve ya tesettür gömlekler çok iyi bir seçim olacaktır

 

Freace Giyerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Ferace giyim parçaları tesettür için en uygun kıyafetlerden biridir. Fakat feracenin içine kolsuz üst giyim kullanılması son derece yanlış bir tercih olacaktır. Çünkü kolunuzu kaldırdığınız zaman ferace kolu sıyrılır ve teniniz ortaya çıkar. Eğer feracenin altına uzun kollu bir giysi giyinemiyorsanız dirseğe kadar uzun penye viskon kollukları tercih edebilir. Örneğin yüksek belli bir kloş uzun etek modeli üzerine pelerinli ve ekru bir bluz kombin yapılmış. Bu kombini mint yeşili bir ferace ile tamamlamak son derece şık bir tercih olacaktır. Fakat hanımlar dikkat etmeniz gereken en önemli konu açık renk feracelerin sizi olduğunuzdan çok daha kilolu göstereceği gerçeğidir. Bu sebeple kilo sorunu olan bayanların tercih açık renkleri etmemesi yerinde bir tercih olur. Dar, aşırı dikkat çekici detaylı ve belden büzgülü, belden kemerli gibi vücut hatlarını belli eden ferace modelleri tercih edilmemelidir.

 

Neden Ferace Tercih Edilmeli?

 

Birbirinden şık ferace modelleri yaz mevsiminde tesettürlü hanımların en büyük kurtarıcısı olan nitelikteki dış tesettür giyim seçeneklerinden biridir. Model ve renk olarak çeşitlenen ferace giyim parçaları son yıllarda muhafazakar giyinen bayanların gözdesi olmuş durumdadır. Feraceler, tam tesettürlü giyinmeye son derece elverişli olan bir giyim parçası olarak hanımların giysi dolabında kendisine yer bulmaktadır. Ferace sayesinde tesettürlü hanımlar daha zarif ve asil bir görünüme bürünüyor. Ayrıca son derece rahat kullanımı sayesinde özgürce hareket edebilme olanağı da söz konusu olabiliyor.

 

Bir cevap yazın