Ferace Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Tesettür giyim ülkemizde giyim sektöründe ailen çok rağbet gösterilen ürünler içerisinde yüzde 35 gibi büyük bir orana sahip. Tesettür giyimi tercihinde bulunan kişiler içerisinde de yüzde 85 oranında ferace tercihi görülüyor. Bu derece ilgi gören feracelerin özelikle her ortamda giyilebilir özelliği olması bu ilginin en önemli etkenlerinden.

 

 Ferace giyimde en çok dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

Her giyim ürününde olduğu gibi ferace giyiminde de en önemli etken doğru renk seçimidir. Doğru renk seçimi ile seçilmiş bir feraceyi her ortamda giyebilirsiniz. Renk seçimi yaparken de dikkat etmeniz gereken birinci husus ten renginiz. Sizi daha çok açacak ve üzerinizde iyi duracak bir ferace seçiminiz sizi daha rahat ve daha güzel gösterecek bir renk seçimi olur. Örneğin beyaz tenli kişilerin ferace seçiminde daha çok mavi ve kahverengi tonlarını yanı sıra siyah tonlarını seçmesi gerekirken, esmer tenli kişilerin ise seçmesi gerekenler genelde siyah ve yeşilin renkler olmalıdır.

 

 Aksesuar seçimi ferace giyiminde önemli mi?

 

Aksesuar seçimi kesinlikle ferace giyiminin olmazsa olmazı konumundadır. Doğru bir çanta ve doğru bir başörtü seçimi ile harika bir kombin oluşturabilirsiniz. Özellikle feracenize tamamen zıt renkte örtüler seçmemeye dikkat etmelisiniz. Örneğin siyah feracenin üzerine sapsarı bir örtü ve yanında yeşil bir çanta güzel bir görünüm ortaya koymaz. Fakat siyah feracenin üzerine takılan pembe veya yeşil renkler ile sade bir çanta harika bir görünüm katar.

 

 Özel günlerde ferace giyiminde dikkat edilmesi gerekenler neler?

 

Ferace giyiminin en önemli özellik ve artılarından biri de her ortamda her zaman giyilebilir bir ürün olmasıdır. Normal bir gün içerisinde arkadaşlarınızla gezerken de, çok önemli bir arkadaşınızın doğum günü partisine giderken de, okulunuzun mezuniyet törenine giderken ve hatta Düğüne dahi giderken giyebileceğiniz ferace çeşitleri mevcut. Dikkat edilmesi gereken hususlar belirttiğimiz gibi ten rengi ve ferace rengi arasında ki uyum, seçilen ferace ile şal arasında ki uyum ve son olarak aksesuar seçiminde ki uyum ve hafif motifli veya sade ferace seçimleriniz işe her ortama ayak uydurmanız ve şık görünmeniz mümkün.

 

Bir cevap yazın