Ferace

Feraceler geçmişten günümüze kadar gelen geniş kollu ya da bol bedenlere sahip kullanımı fazlasıyla rahat olan ürünlerdir. Bu ürünler kesinlikle vücut hatlarını ortaya koymayan dış giyimde kullanılan çeşitli türleri ve versiyonları olan kıyafet çeşididir. Özellikle yaz aylarında yazlık ferace tercihi fazlasıyla artmaktadır. Bunun nedeni tesettür giyim tarzını kullanan kadınlar yazları işlerine daha tril şeyler giyerek üstlerine ferace geçirip daha salaş ve daha ferah giyinebilmektedir. Böylece bir tık daha rahat etmektedirler.

Feracelerin çeşitli versiyonları olduğu gibi kapüşonlu ya da kapüşonsuz olanları da mevcuttur. Feraceler geniş yakalı olurken aynı zamanda ayak bileğine gelecek uzunluklardadır. Modanın gelişmesi ile beraber feracenin türleri de gelişmektedir. Son zamanlarda düğmeli ve fermuarlı feraceler de moda olmaktadır.

Genelde Tercih Edilen Ferace Türleri Hangileridir?

Sıkça tercih edilen ferace türleri arasında cepli ya da cepsiz şekilde kullanılan modeller bulunmaktadır. Kadınlar çanta almadıkları zaman cepli feraceleri daha fazla kullanmaktadır. Son yıllarda yazlık ferace yapımlarında da çeşitli şekiller ve duruşlar göz önünde bulundurmaktadır. Genellikle yaz aylarında kullanılan feracelerde koyu renkler ve iç göstermeyen ürünler kullanılır.

Kumaş oldukça ince olmaktadır. Esnek bir kumaş olduğu için kim giyerse giysin dökümlü bir hava vermektedir. Bu şekilde dökümlü bir kumaş yapısına sahip olan ürün kapalı bayanlar için vazgeçilmezler arasında yer almaktadır.

Yazlık Ferace Kumaşı Nasıldır?

Yaz aylarında giyilen ve serin tutan feraceler kumaş bakımından ince pamuklu kumaşlara sahiptir. Sıcak tutması için genellikle keten kumaş tercih edilirken yaz aylarında Bu kumaşlar asla tercih edilmemektedir. Bunu nasıl sebebi yaz ayında havanın yeteri kadar sıcak olup ferace giyen kişiyi biraz daha rahatlatmak istenmesidir. Feracenin içine giyilen kıyafetler genellikle iyi şekilde kombin yapılmıştır. Böylelikle feraceyi çıkarttıktan sonra rahat bir şekilde oturmalarını sağlayacak kıyafet tarzdır.

Oldukça dökümlü bir havası olduğu için açık renkli tercihler de yapılabilmektedir. Ferace uzun yıllar boyunca geçmişten bu günlere kadar hassaslıkla gelen herkesin rahatlıkla kullanıp giyebileceği dış giyim çeşididir. Her mevsim rahatlıkla giyilip, kullanılan bu ürünler sürekli satılmaktadır. Bu ürünleri uygun fiyatlar ile modaselvim.com adresinden kaliteli bir şekilde herkes satın alabilmektedir.

Bir cevap yazın