Farklı Kıyafetleri Birlikte Kullanabilirsiniz

tesettürDiğer bir önemli nokta eşarp ve şal seçimidir. Kullanılan eşarp ya da şal ten rengi ile uyumlu olmalıdır. Koyun tenli olanların daha pastel renklerde eşarp seçmesi gerekir. Açık tene sahip olanlar ise parlak renkler yerine daha sadece ve mat renklere yönelmelidir. Bu tür eşarp uyumluluğunun nasıl olacağını merak edenler online satış sitelerindeki kombin modellerini inceleyerek fikir edinebilirler.

 

 Renk Uyumu Önemli

 

Kıyafetlerde devamlı olarak tek renk tonu tercih edilmemelidir. İkinci ve üçüncü renk tonlarına da yer verilmelidir. Tek renk iddiasız ve risksiz bir yöntem olmakla birlikte, kombin oluşturma özelliğinden uzak kalmaktadır. İkinci renkler daha çok tamamlayıcı açık veya koyu renklerden tercih edilebilir. Üçüncü renkler eşarplarda, şallarda veya ayakkabılarda kullanılabilir. Kıyafetin bütünlüğünde aynı veya benzer renkler kullanımı da modeli boğacaktır. Uyum denilen uygulama renkleri hareketlendirmek ve daha canlı hale getirmek ile ilgilidir.

 

 Güneş Gözlüğü Kullanarak Spor Şıklığı Yakalamak

 

Birçok tesettür kıyafet ile birlikte güneş gözlüğü kullanımı da yaygınlaşmıştır. Spor bir kıyafet giyiyorsanız spor tarzda bir güneş gözlüğü takabilirsiniz. Spor güneş gözlüğü kot pantolon ve spor ayakkabı ile sade bir şıklık oluşturmaktadır. Sadece kot pantolonla değil kumaş bir pantolonla kombinlenerek de sade bir şıklık yakalanabilir. Tuniklerde, gömleklerde ve hatta feracelerde de aksesuar etkisi yaratmaktadır.

 

 Farklı Kıyafetleri Birlikte Kullanmak

 

Kıyafetleri bir araya getirerek tesettür kombin yapmadan önce kişi kendi vücudunu iyi tanımalıdır. Kıyafetleri kendi vücuduna uygun olarak seçmelidir. Geçmişten kalan dar bir tuniği ya da dar bir pantolonu kilo almış ise tercih etmemelidir. Kıyafet dolabındaki tüm parçaların birbirleri ile uyumlu kullanılabilmesi için ne tür modellerin olduğu tespit edilmelidir. Uzun süre kullanılmayan kıyafetler yeni sezon ürünleri ile birleştirilebilir. Birkaç sezon giyilmeyen gömlek veya tunik, yeni bir pantolon ile denenebilir. Eğer ihtiyaç var ise birkaç yeni kıyafet almakta bir sakınca bulunmamaktadır.

 

 Vücudunuzu Kendiniz Yönetin

 

Vücudunuzun isteğine göre değil, kendi istediğinize göre giyinin. Vücut çeşitli nedenlerle kilo alır veya kilo kaybeder. Bu durumda tesettür kıyafet tercihleri de değişebilir. Tesettür giyim tercih edildiğinde basen ve bel bölgelerinde fazlalıklar varsa dar pantolon veya dar uzun etek tercih edilmemelidir. Rahatsız olduğunuz bölgeye göre kıyafet seçilmelidir.

 

Bir cevap yazın