Tesettür Giyimde Yeni Sezon

1Hüzün mevsimi de denilen sonbahar aslında doğru şekilde giyildiğinde en şık olunacak mevsimdir. Çünkü sonbahar serinliğinde daha fazla parçalı elbiseler kombin yapılabileceği gibi, kışın soğuğundan ve yazın bunaltıcı sıcağından dolayı yaşanacak kısıtlamalar olmadan giyinmek mümkündür. Bu nedenle ilkbahar ile birlikte modacıların en aktif olduğu ve en şık tasarımların sokaklarda sergilenme imkânı bulduğu mevsimdir denilebilir. Tesettür giyimde özellikle son zamanlarda canlı renklerin tunik, pardösü ve kap modellerinde etkili olduğunu söylemek mümkün.

 

Özellikle şık tasarımları ve farklılık yaratma fırsatı doğurmasıyla kap çeşitleri en göze çarpan yeniliklere sahip. Sonbaharda en çok tercih edilen yeni sezon tesettür modelleri abiye ve özel gün kıyafetlerinde de etkisini gösteriyor. Tesettür çizgisinden çıkmadan giyinmeye özen gösteren bayanlar için tasarlanan ve piyasaya sürülen onlarca ürün baş döndürücü şıklıkları ile göz kamaştırıyor.

Yeni sezonda tek renk elbiseler üzerine farklı renkte bir eşarp takılarak oluşturulan tarzlar yine ön plana çıkacak gibi duruyor. Ayrıca kemerli ya da bel hizasından etek boyunca yayılan pelerinli modeller de yeni sezon tesettür modelleri arasında kendine yer bulan stiller arasında. Göğüs hizasına kadar dökülen uzun başörtüler ve yüzlerce farklı kombin seçenekleri ile moda açısından zengin bir sezon geçirileceğe benziyor. Şıklıkta ve estetik anlamda birbiri ile yarışan tesettür giyim modelleri, kapalı bayanların onlarca seçenek arasında kararsızlık yaşamasına neden olacak kadar zengin içeriğe sahip. Abiye kıyafetlerde sade çizgilere sahip, az renk içerikli ancak canlı renklerle bezenmiş modeller öne çıkıyor.

 

Örneğin, koyu renk kül sarısı başörtüsü altından koyu yeşil bir abiye elbise seçilebilir. Aynı zamanda altın sarısı bir kemer bu kombini daha canlı hale getirecektir. Yalnızca iki renk tonundan yararlanılarak oluşturulacak böyle bir kombin, şıklıktan ödün vermeden yaratılan sadeliği ile göz dolduracaktır. Yeni sezonda öne çıkan, tesettür giyim tarzını tercih eden bayanların en çok beğendiği ve satın aldığı ürünlere göz atmak da karar vermenize yardımcı olacaktır. Canlı renkleri, farklı tasarımları ve kendi tarzını yarattıktan sonra modada öncü hale gelen tesettür giyim modelleri yeni sezonda ışık saçıyor.